Barion Pixel A nyár utolsó kortyai a Corvin Sörfesztiválon – Coloré

A nyár utolsó kortyai a Corvin Sörfesztiválon

2022. 09. 20.

Talán a 20-22 fok még számít olyan hűvösnek, hogy eltántorítsa az embert egy utolsó szabadtéri sörözéstől. Irány a Corvin Sörfesztivál!

Ugyan a nyár az elmúlt másfél hétben mintha szeretne búcsút venni tőlünk idénre, e hét második felére nem ígérnek esőt és nagyobb szelet az időjósok (egyelőre). Így egy utolsó, nyáridéző sörözést igazán megejthetünk a Corvin Sörfesztiválon szeptember 21 és 25 között.

Harmincnál is több több kiállító, közel százötven féle csapolt és üveges sör várja az odalátogatókat a világ minden tájáról. Belga búzasörök, IPA, NEIPA, belga, angol, német, cseh és magyar sörök, és persze az elmaradhatatlan sörkorcsolyák is megtalálhatóak majd a Corvin Pláza mögötti területen. Belépő ez alkalommal sincs, és regisztrációra sem lesz szükség a folyékony kenyér élvezéséhez.

Corvin Sörfesztivál
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Ha sörfogyasztásra gondolunk, nagyobb eséllyel jutnak eszünkbe férfiak, mint nők, de ez nem azt jelenti, hogy a gyengébbik nem ne szerethetné ezt az italt, sőt, több közünk van hozzá, mint gondolnánk. Ahogy az Etyeki Sörmanufaktúra vezetője, Radányi Orsolya mesélte nekünk tavaly: „Idézzük csak fel, hogy régen kik főzték elsősorban a sört? Hát a sörfőző asszonyok, akik a saját családjuknak, a szűkebb környezetüknek vagy akár néhány családnak készítették a sört, ha nem volt jelen a kolostori sörfőzés, ami ugye a másik sörelőállítási forma volt.

Szerdától vasárnapig tehát irány a budapesti Corvin sétány, koccintsunk egyet a nyári emlékekre!

Borítókép forrása: Facebook/Corvin Sörfesztivál