Tanulj utazás közben, de nem úgy, ahogy elsőre gondolnád – múzeumpedagógiai élmény egy retro Ikaruson!

2022. 12. 21.

A Magyar Közlekedési és Műszaki múzeum idén decemberben és 2023 januárjában szervezi meg múzeumpedagógiai programját, melynek keretein belül a résztvevők különleges formában ismerkedhetnek meg a főváros történelmével.

A falvakban már elhagyták az emberek hagyományos viseletüket; a városok egyre zsúfoltabbá váltak; már forgott a Tizedes meg a többiek, az Egri csillagok és a Tanú.  A balatoni nyarakon a leghallgatottabb slágerek egyike az Illés zenekar Ne gondold című száma volt. Ebben a korban szállunk be a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum járművébe, hogy betekintést kapjunk az akkori és a mostani főváros közlekedésébe, a retro Ikarus buszok történetébe – és szemléljük, hogy a minket körülvevő város, falu, járművek – és benne mi magunk – szüntelen változások és örök értékek között éljük az életünket.” – írja a Közlekedési Múzeum, és máris könnyebb beleképzelni magunkat a hatvanas évek végének, hetvenes évek elejének Magyarországára.

Mozgo Muzeum Program 2.exact1980w
Forrás: Magyar Közlekedési Múzeum

Az ötvenperces úton egy eredeti, de teljesen felújított, ikonikus, egyedi díszkivilágítással rendelkező Ikarus 66-os busz fedélzetén utazhat az érdeklődő, a Hősök teréről induló körjárat a belváros kedvelt részeinek érintése után ér vissza a kiindulópontra, itt lehet csak fel- és leszállni.

December 28-29-30-án, és január minden hétvégi napjának délutánján indulnak majd járatok, jegyet csak elővételben vásárolhatunk ITT.

Borítókép forrása: Magyar Közlekedési Múzeum