Barion Pixel Szereted a kocsonyát és a jó zenét? Akkor irány Miskolc! – Coloré

Szereted a kocsonyát és a jó zenét? Akkor irány Miskolc!

2023. 03. 02.

Ki ne hallott volna a miskolci kocsonyáról? Aki csak hallotta hírét, most helyben megkóstolhatja ezt a különleges étket, méghozzá pompás zenei kísérettel kínálva!

Miskolc és a kocsonya neve összeforrt, hiszen mindenki ismeri a mondást, miszerint ,,pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka”. E szólás eredete igaz történetre vezethető vissza, mégpedig egy, még ma is álló, ám már nem működő fogadóban történtekre.

Az 1767-ben épült Három rózsa vendégfogadóban egy napon kocsonyát rendeltek. A fogadós lement a hideg pincébe az étekért, ám a sötétben nem látta, hogy a kocsonyába félig bele van dermedve egy béka, ami valóban csak pislogott ijedtében a meglepett vendégre. Nem meglepő hát, hogy a Miskolci Kocsonyafesztivál kabalaállata egy jópofa béka, ám ezúttal fotózkodni lehet vele, és nem kell attól félni, hogy az ételünkben nézne velünk farkasszemet.

Ezzel vár a Miskolci Kocsonyafesztivál

Elsőként 2000-ben rendezték meg az eseményt, és a szervezők ügyelnek arra, hogy a kocsonya és az ismert fellépők mellett a helyiek is megmutathassák tudásukat. Idén sem lesz ez másképp, így míg vígan falatozunk, a hagyományőrző énekkar, a Miskolci Zsonglőr Klub és a nyugdíjas egyesület előadásait is láthatjuk.

A nagyszínpadon fellép többek közt a Margaret Island, a Paddy and the Rats, Gerendás Péter és a fesztivál zárásaként Charlie is!

A gyerekek sem fognak unatkozni a miskolci hétvégén, mert együtt énekelhetnek az Alma együttessel, részt vehetnek Zámborszky Eszter interaktív mesejátékában és még különböző népi játékokat is kipróbálhatnak!

A Miskolci Egyetemre is érdemes ellátogatni, mert ők sem maradnak ki a jóból: számos programmal és előadással várják az érdeklődőket, legyenek gyerekek vagy felnőttek.

A kocsonyán túl további ,,disznóságokat” is fogyaszthatunk, és a régiségvásárban is találhatunk számunkra tetszetős darabokat.

A Miskolci Kocsonyafesztivál március 3-tól 5-ig várja a látogatókat. A pontos program itt található.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix