Barion Pixel Zümmögés a múzeumban – méhecskés családi program nyárra – Coloré

Zümmögés a múzeumban – méhecskés családi program nyárra

2022. 07. 14.

Európa legnagyobb méhes tárlata nyílt meg tavasszal a Természettudományi Múzeumban a budapesti Orczy-parkban, ami családi programnak tökéletes.

Az utóbbi években egyre-másra érkeznek a hírek a világ minden tájáról, miszerint vészesen csökken a méhpopuláció. Ha kihalnának a csíkos szárnyasok, az végzetes következményekkel járna a Föld teljes ökoszisztémájára nézve, épp ezért rendkívül fontos, hogy megvédjük őket. A méhek életének bemutatását és a problémára való figyelemfelhívást tűzte ki célul a Magyar Természettudományi MúzeumTehetsz Méh Többet! – Zümmögés a múzeumban” címet viselő tárlata is. A múzeum az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel közösen rendezte be a kiállítást, amely ugyan az iskolást korosztályt és a családokat célozta meg elsősorban, a természet iránt érdeklődőknek szuper randiprogram is lehet (kipróbáltuk!).

Zümmögés
Forrás: www.nhmus.hu

Nemcsak a méhek és a beporzók életét, mindennapjait mutatja be a tárlat, hanem a méhfogyasztás jótékony hatásaira is felhívja a figyelmet. Az edukációs jelleg persze nem teszi szárazzá, kioktatóvá az egész programot, a rovarperspektívájú kiállítást látványtervezők alkották meg színpompásra és élvezhetőre.

tehetsz méh többet
Forrás: www.nhmus.hu

A Tehetsz Méh Többet! pedig egy komplex kampány, mely minden korcsoportot és társadalmi réteget szeretne megszólítani. Célja, hogy „felhívja a figyelmet az élelmiszer-termelésben pótolhatatlan szerepet betöltő, pusztulófélben lévő beporzók ökológiai fontosságára, javítsa a mintegy húszezer család megélhetését biztosító magyar méhészeti ágazat gazdasági helyzetét és versenyképességét, illetve ösztönözze a hazai mézfogyasztást, és ezáltal segítse az emberek egészségének védelmét.” – olvasható a múzeum oldalán is. A kiállítás december 31-ig látogatható.