Barion Pixel Mit tennél, ha öt és fél év eltűnne az életedből? Manifest a Netflixen – Coloré

Mit tennél, ha öt és fél év eltűnne az életedből? Manifest a Netflixen

2022. 08. 15.

A Manifest című sorozat szereplői a természetfelettit kutatják, hogy rájöjjenek, ki vagy mi lopott el több, mint öt évet az életükből.

Naponta százezrek utaznak repülővel keresztül-kasul a világon, hogy elérjék desztinációikat, azonban a Manifest című Netflix sorozatban a 2013 április hetedikén Montego Bay-ben felszállt 828-as járat nem landolt időben. Pontosabban szólva öt és fél évet késett, ami a gépen tartózkodóknak fel sem tűnt, csupán annyi, hogy turbulenciába kerültek. Leszállva azonban megdöbbent riporterek, hatóságiak és családtagjaik gyűrűjében találták magukat, hiszen a pár órás út helyett 2018 november 4-én érkeztek meg az egyik New York-i reptérre, sértetlenül, egy percet sem öregedve.

Manifest
Forrás: Netflix

Manifest: természetfeletti drámasorozat

A nyomozóként dolgozó Michaela (Melissa Roxburgh), bátyja, Ben (Josh Dallas), és utóbbi tízéves fia, Cal (Jack Messina) is a szerencsétlenül járt repülőn tartózkodtak. Nem elég, hogy meg kell küzdeniük a sokkal, miszerint több, mint öt évig gyászolta őket családjuk, és sokan közülük tovább is léptek, mindennek tetejébe hangokat kezdenek hallani és furcsa megérzéseik lesznek.

Olyan, mintha valami felsőbb erő összekötötte volna őket a gép többi utasával, akik szintén hasonlókról számolnak be, egyfajta üzeneteket kapnak – az egyik ilyen segítségével például Mick egy elrabolt testvérpár nyomára bukkan. Mégis mi vagy ki okozta a repülő rejtélyes eltűnését majd felbukkanását, és azt, hogy a 191 ember hasonló “hívásokat” (callings) tapasztal? Ez foglalkoztatja a nézőt, a sorozatbeli CIA-t is, akik igyekeznek felderíteni, mennyire veszélyesek az egykori utasok a társadalomra és valamilyen rejtélyes szervezetet is, akik előnyt akarnak kovácsolni az új képességekből.

A természetfeletti drámasorozat az NBC-n debütált 2018 őszén és három évad után befejezettnek nyilvánították, azonban amikor bekerült a Netflix tartalomtárába, egyből a toplisták élére ugrott a nézettsége. Így a streaming szolgáltató berendelt egy utolsó, negyedik évadot is, ami várhatóan idén ősszel jelenik meg a felületen.