Barion Pixel Szereted a virágokat? Akkor irány a Kőröshegyi Levendulás! – Coloré

Szereted a virágokat? Akkor irány a Kőröshegyi Levendulás!

2023. 07. 07.

Nyílik a levendula, a Kőröshegyi Levendulásban pedig saját szemünkkel csodálhatjuk meg a virágokat, és még szedhetünk is belőlük!

A Kőröshegyi Levendulás Magyarország egyik legcsodásabb levendulamezője. E virág népszerűsége nem megkérdőjelezhető, ugyanis nemcsak külleme impozáns, hanem illata is mennyei. Több dologra is felhasználhatjuk, legyen szó díszítésről vagy testápolásról. A levendulaolaj például enyhíti a pattanások okozta piros duzzanatokat, és ekcémára is hatékony kezelésként szolgál, de a ráncok és az öregedési foltok megjelenését is késlelteti.

Az otthonunkban is jó szolgálatot tehet, ugyanis szappant és gyertyát is készíthetünk belőle, de akár vázába téve is kiszáríthatjuk, így sokáig érezhetjük kellemes illatát, és még a molyokat is távoltarthatjuk vele!

Ezzel vár a Kőröshegyi Levendulás

A Balaton környékén több levendulamezőt láthatunk, és az egyik legszebb a Kőröshegynél található. A festői környezetben élvezet az illatozó levendulák között sétálni. A csaknem hét kehtárnyi területen bátran szüretelhetünk a többféle levendula közül. Négylábú barátunkat is bátran vihetjük, ugyanis ez a levendulamező nem bánja a kutyákat sem! Mielőtt bemennénk, több aratótáskából választhatunk, amihez metszőollót is kapunk, így mi válogathatjuk ki a számunkra legszebbeket. Ha nem gyűjtenénk virágot, látogatói jegyet is vehetünk, és élvezhetjük a lila szőnyeget. Amennyiben kifejezetten fotózni szeretnénk, akkor is jó helyet választunk, mert egy külön, fotózásra is elkülönített terület áll rendelkezésünkre különböző vintage bútorokkal és fotókerettel.

A Kőröshegyi Levendulás június 9-én nyitott meg, és egészen augusztus 20-ig látogatható minden nap reggel 9-től délután 5 óráig.

További információ a Kőröshegyi Levendulás honlapján található.

Nyitókép forrása: Unsplash