Barion Pixel Így dekoráld az otthonodat kreatívan levendulával! – Coloré

Így dekoráld az otthonodat kreatívan levendulával!

2021. 06. 24.

Elérkezett a június, és hozta magával sokak kedvencét, a bódító illatú levendulát. És hogy ne kelljen levendula nélkül maradnunk a jövő évi szüretig, készítsünk belőlük maradandó dekorációt az otthonunkba.

Gyertya valódi levendulából

Hagyjuk a boltok polcain a lilára festett és kemikáliákkal illatosított levendulás gyertyát, és helyette inkább készítsük el mi magunk, természetes alapanyagokból – és valódi levendulából. Küllemében is sokkal inkább elhozza majd otthonunkba a francia vidék hangulatát a feldíszített befőttesüvegekbe töltött gyertya.

Első lépésként helyezzük egy fém edénybe a gyertyaviasz granulátum egy részét, majd olvasszuk meg egy tál forró víz felett. A szárított vagy éppen friss levendulából vágjunk a befőttesüveg oldalával megegyező magasságú darabokat, és mindig egyszerre 2-3 szálat rögzítsünk benne egy csepp olvasztott viasszal. Amikor az üveg teljes oldalát beborította a levendula, jöhet a kanóc: az alját szintén mártsuk bele a viaszba, hogy ezzel ragasszuk az üveg fenekére. A tetejét pedig tekerjük fel egy hurkapálcára, kínai evőpálcikára, tollra vagy ami a kezünkbe akad, és ezt keresztbe elhelyezve az üveg tetején fixen rögzíti a kanócunkat. Ekkor olvasszuk meg a maradék granulátumot, tegyünk bele 4-5 csepp levendula esszenciát, majd töltsük fel vele az üveget. Mikor megkötött, a kanócot vágjuk méretre, spárgával kössünk az üveg nyakára egy szál levendulát, és élvezzük a francia életérzést.

Keretbe foglalva

Miért tennénk ki a falra egy csokor levenduláról készült fotót vagy printet, ha mindezt elkészíthetjük a kertünkben nyíló levendulából? Amíg egy könyv lapjai között préselődik a projekthez szükséges néhány szál, addig éppen lesz időnk beszerezni egy két üveglapból álló, könyvszerűen nyíló képkeretet. Néhány nap leforgása alatt a virág megszárad, melyeket egymás mellett szépen megkomponálva elhelyezünk a két üveglap között. De nyugodtan használhatunk hagyományos képkeretet is, csak engedjük el a fantáziánkat!

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix