Barion Pixel KaposFest 2022: a komolyzene nagyjai mellett Horváth Charlie is fellép a fesztiválon – Coloré

KaposFest 2022: a komolyzene nagyjai mellett Horváth Charlie is fellép a fesztiválon

2022. 08. 13.

2022. augusztus 13-16. között komolyzene lüktet majd Somogy megyeszékhelyében, a KaposFest Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztiválon.

Magyar és nemzetközi zsenik a KaposFesten

rendezvényen hazánk legkiválóbb komolyzenészei képviseltetik magukat, így például fellép majd Várdai István csellóművész és Baráti Kristóf hegedűművész is, akik egyébként a fesztivál művészeti vezetői, rendezői. Meghívásukra gyönyörködhetünk majd Pusker Júlia Junior Prima-díjas művésznő előadásában, illetve Kristóf Réka Liszt Ferenc-díjas zongoraművész játékában is. 

Rajtuk kívül a rendezvény egyik főattrakciójaként lép majd színpadra Elisabeth Leonskaja, a zongora nemzetközi nagyasszonya, de belehallgathatunk a Latin Grammy-díjas zongoraművész, Edith Pena és férje, Alexei Volodin zongoraművész előadásába is, s az igen fiatal Javier Comesana Barrera hegedűművész játékát is élvezhetjük. A fesztivál vendége lesz még Kirill Troussow hegedűművész, Ivan Karizna, Liisa Randalu, valamint az energiabomba Jennifer Stumm brácsaművész is. 

KaposFest, fesztivál, komolyzene
A KaposFest nemcsak kellemes dallamokkal, hanem komplex programokkal várja az odalátogatókatKép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

A program egyébként nemcsak kellemes dallamokat ígér az odalátogatóknak, hiszen (a már említett) Baráti és Várdai művészeti vezetők segítségével komplex, szakmai programok, mesterkurzusok, workshopok, előadások, pop-up koncertek és persze gyermekprogramok várják a kicsiket és nagyokat. 

KaposFest program

Augusztus 13-án, délelőtt 10-kor indul útjára a KaposFest Jennifer Stumm brácsaművész mesterkurzusával a Liszt Ferenc Zeneiskolában. A nap fénypontja azonban néhány órával később, este hétkor kezdődik, hiszen ekkor startol a nyitóhangverseny a Szivárvány Kultúrpalotában: Várdai István és Farkas Gábor zongoraművészek Niccoló Paganini Mózes-fantáziáját játsszák majd a nagyérdeműnek. 

Vasárnap nagyrészt a zenéé lesz a szerep: 11-kor német romantika címszóval indul a nap a Szivárvány Kultúrpalotában Baráti Kristóffal és Fejérvári Zoltán zongoraművésszel, akik Robert Schumann a-moll szonátáját adják elő. Este 6-kor a nemzetközi együttműködés terepévé válik a Palota színpada, hiszen Fejérvári, Pusker, Barrera, Randalu és Várdai közösen adják elő César Franck f-moll zongoraötösét. 

A nap közbeni programok után hétfő este 7-től a Kossuth tér telik meg muzsikával: a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a TanBorEn Trió előadásában Bizet és Scsedrin Carmen-szvitjével ismerkedhetünk meg, a komolyzenei előadást pedig egy merőben eltérő muzsikus, Horváth Charlie váltja majd a színpadon a Charlie Banddel. 

Augusztus 16-án aztán beizzítják a szervezők a rakétákat, hiszen a fesztivál zárónapján együtt zenél Alexei Volodin, Baráti Kristóf és Várdai István hármasa, majd Kodály egyik leghíresebb műve, a Kállai kettős is felcsendül ifj. Sárközy Lajos és zenekara által. A fesztivál délelőtti koncertjei már 3400 forintért is látogathatók, míg a délutáni koncertekre legfeljebb 5700 forintért vásárolhatók jegyek.  

Ez is érdekelhet

Nemsokára jön a Virtuózok V4+, Plácido Domingo Jr. is a zsűriben ül majd

Zenei tehetségkutatókkal Dunát lehetne rekeszteni, a rengeteg program tengerében üdítően hat a Virtuózok V4+, mely keretein belül komolyzenében jeleskedő gyerekek versenyeznek.

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix