Barion Pixel Jövő héten startol a 18. VeszprémFest! – Coloré

Jövő héten startol a 18. VeszprémFest!

2022. 07. 08.

A VeszprémFest mindig is emlékezetes élményt nyújtott a látogatóknak, és ez idén sem lesz másképp: július közepén ismét világsztárok érkeznek a nyugat-magyarországi városba.

Július 11 és 16 között ismét megrohamozzák Veszprémet a világsztárok. Minden este egy-egy jól ismert zenész, énekes vagy együttes mutatja meg magát a közönségnek.

Diana Krall nyitja a hetet, aki hatodik alkalommal lép fel országukban. Kedden Jamie Cullumot hallgathatjuk meg, akit az Egyesült Királyság legeredményesebb jazzművészeként tartanak számon. A hét közepéén a fado-énekes, Ana Moura lép színpadra, majd őt csütörtökön a Gipsy Kings előadása követi. Pénteken Jamie Winchester és Hrutka Róbert adja elő jól ismert dalait a Wood and Strings koncert keretein belül, azaz szimfonikus zenei kísérettel. Ugyanezen a napon a francia énekesnő, ZAZ hozza el nekünk a soul, a jazz és a francia sanzon triumvirátusát, másnap pedig ismét Jamie Winchesteré a színpad: egy szál gitáron játszik. A hetet James Blunt zárja a The Stars Beneath My Feet című előadásával.

A VeszprémFest világsztár fellépői
A VeszprémFest világsztár fellépői / Kép forrása: VeszprémFest

Az eseményt a szervezők a szabad ég alá tervezték, így a Jezsuita Templomkertben fognak felcsendülni a világszínvonalú dalok.

Ha arra járunk, a Rozé, Rizling és Jazz Napokra is ellátogathatunk, amit július 8-tól 17-ig várja az érdeklődőket. A gasztro-kulturális rendezvény tíz napon át harminc borászt fogad, ezen felül koncertekkel is szórakoztatja a gasztronómia és a borok szerelmeseit.

Eső esetén a VeszprémFestet a veszprémi arénában tartják meg.

További információért látogassatok el a VeszprémFest honlapjára!