Barion Pixel Áprilistól Jekyll és Hyde varázsol el minket a Budapesti Operettszínházban – Coloré

Áprilistól Jekyll és Hyde varázsol el minket a Budapesti Operettszínházban

2022. 03. 28.

A Jekyll és Hyde a világirodalom egyik legnépszerűbb gótikus regénye, a 32 évvel ezelőtt papírra vetett történettel most megújult, modern változatban találkozhatunk a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán.

A Jekyll és Hyde kétségkívül minden idők egyik legnépszerűbb musicalje: a többszörös Grammy- és Tony-díjra jelölt Frank Wildhorn, valamint a kétszeres Oscar- és Grammy-díjas Leslie Bricusse alkotása 1990-ben indult el világhódító útjára, azóta pedig számos feldolgozásban és megannyi színpadon sikert aratott.

A Jekyll és Hyde története, szereposztása

Félelem és rettegés, gyilkosság, káosz és rengeteg kaland – átható érzelmek, magas filozófia, odaadás: mindez egy fordulatos, szenvedélyes és elképesztően látványos musicalben, Vincze Balázs rendezésében. Robert Louis Stevenson klasszikus regényének színpadi adaptációja egyaránt szól a bennünk élő jó és rossz küzdelméről, na és persze a szerelem kiismerhetetlen természetéről. Legfőbb kérdése, hogy bemerészkedhet-e az ember és az emberi tudomány Isten felségterületére.

Jekyll és Hyde Dolhai Attila
Jekyll és Hyde főszerepében Dolhai Attila (Fotó: Coloré)

Ahogy azt a musical március 26-ai sajtótájékoztatóján és közönségtalálkozóján megtudhattuk, a történet központi helyszíne a Vörös Patkány fogadó, amely első hallásra nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek, de vigyázat, mert az elnevezés csalóka!

Jekyll és Hyde Musical 2022 Lucy
A Jekyll és Hyde musical Lucyjának főszerepében Füredi Nikolett (Fotó: Coloré)

Valójában ez az a hely, ahol egy éjszakára átléphetjük saját korlátainkat, és azok lehetünk, akik legbelül mindig is szerettünk volna. Vagy akitől a legjobban félünk? Nos, erre a kérdésre csak akkor kaphatunk választ, ha jegyet váltunk a musicalre a Budapesti Operettszínházban. De siessünk, mielőtt a fogadó ajtaja becsukódik az orrunk előtt! A közönségtalálkozón kaptunk egy kis ízelítőt a musicalben felcsendülő dalokból is természetesen a darab főszereplőinek előadásában. Énekeltek:

Jekyll és Hyde Sándor Péter
Jekyll és Hyde szerepében Sándor Péter (Fotó: Coloré)

Jekyll és Hyde: Dolhai Attila, Sándor Péter, Homonnay Zsolt
Lucy Harris: Füredi Nikolett, Polyák Lilla, Nádasi Veronika
Emma Carew: Széles Flóra, Fekete-Kovács Veronika

A teljes szereposztás, illetve a jegyvásárlás a Budapesti Operettszínház honlapján .

Borítókép forrása: Coloré