Érdekel a pszichológia és nincs programod a hétvégére? Irány a Pszinapszis!

2022. 09. 22.

Diákok szervezik meg már 1997 óta minden évben a Pszinapszis – Budapesti Pszichológiai Napok névre hallgató előadássorozatot, melyre nem csak a szakmában dolgozókat, hanem a tudományág iránt érdeklődőket is várják.

Mindig is érdekelt a pszichológia, de végül – mint a mellékelt ábra is mutatja – nem ebben az irányban tanultam tovább. Szerencsére azonban a hozzám hasonló lelkes amatőröknek sem kell lemondaniuk a pszichológia tudományába való bepillantástól, a Pszinapszis ugyanis többek között nekünk is készül.

E szakmai-kulturális rendezvény különlegessége, hogy pszichológus hallgató egyetemisták önkéntes módon szervezik meg rendszeresen Budapesten, és a Pszinapszis sikerét mutatja, hogy évről évre nő a látogatók száma, valamint hogy Európában nincs is hozzá fogható másik ilyen rendezvény. 2008-ban elnyerte az ELTE Az Év Tudományos Rendezvénye díját, és nem csak a diákok körében népszerű, hanem a szakma is elismeréssel tekint rá.

A 26. Pszinapszis főcíme: Tükörkép. Egy szó, ami sosem veszít aktualitásából. Egy szó, ami jelzi, hogy időről időre szembe kell néznünk magunkkal és számot vetnünk. Egy szó, ami sugallja, hogy az önfejlesztés kulcsa bennünk rejlik. Tükröt tarthatnak elénk idegen társaink, szeretteink, vagy akár maga a társadalom. Mit láthatunk ebben a tükörben? Egy olyan képet, amely kijelölheti az irányt az újjászületéshez, a másokkal való kapcsolatfelvételhez, a fejlődéshez egyéni és közösségi szinten. Kivirágzás és kiteljesedés – ezt szeretnénk nyújtani idén is a látogatóinknak, hogy magukra és egymásra újból rátalálva élvezhessék eseményünket.

Az előadók között szerepel majd Kozma-Vízkeleti Dániel, Dr. Vizin Gabriella, Dr. Almási Kitti, prof. Dr. Mérő László és Zacher Gábor is. Lesz szó többek között függőségekről, családi minták öröklődéséről, nárcisztikus működésmódról, alvási paralízisről, családon belüli erőszakról is.

Az idei Pszinapszis legnagyobb dobása, hogy online beszélget majd egymással Dr. Philip Zimbardo és Dr. Edith Eva Eger.

Szeptember 23 és 25-e között tehát irány az Eötvös10 Művelődési Ház Budapesten, az Eötvös utca 10. szám alatt, nem messze az Oktogontól. Jegyeket itt lehet váltani.

Borítókép forrása: pszinapszis.com