Barion Pixel Kóstolj kézműves sört az InterContinentalban! – Coloré

Kóstolj kézműves sört az InterContinentalban!

2022. 02. 17.

A sör sokáig a munkások itala volt, a kézműves sörök hazai elterjedése óta azonban egyre elegánsabb itallá válik.

Tudunk egy jó programot a hétvégére – korlátlan kézműves sörkóstolás, elegáns környezet, előadások és élőzene. A Serfőző szervezésében idén a budapesti InterContinentalban kap helyet a kétnapos VI. Indoor Sörfesztivál, ahol február 18 és 19-én több, mint százféle csapolt sörből lehet majd kóstolót kérni, mindezt egy belépő áráért – amiben még ajándékkorsó is van. „Pénteken és szombaton, immár a hagyományok jegyében, Katona Csaba, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet történésze szolgál kultúrtörténeti adalékokkal, illetve tart sörivó versenyeket. Emellett whiskey kóstoló show és belga sör mesterkurzus is várja az érdeklődőket.”

kézműves sör kóstolás
Forrás: indoorsorfeszt.hu

A világ egyik legrégebbi receptje a söré, a „folyékony kenyeret” évezredek óta készítik, hol sörfőző asszonyok, hol szerzetesek, hol nagyüzemi mesterek keze által született meg. A kilencvenes években Amerikában erőre kapott kisüzemi sörfőzés új minőséget hozott a szakmába és így az ital életébe is, mely lassan elért hozzánk Magyarországra is. Hazánkban rengeteg kézműves sörfőzde működik, melyek alapelve a változatosság, a minőség és az egyediség.

Valószínűleg mindannyiuk termékeivel találkozhatnak majd az érdeklődők ezen a hétvégén – és ne gondoljuk, hogy ez az ajánló csak a férfiaknak szól! Ha elvonatkoztatunk a sörhastól és a munkanap után felciccentett, olcsó dobozos löttyöktől, akkor igenis van létjogosultsága a hölgyeknek ajánlani ezt a programot, hiszen a krémes stoutoktól és kávés porterektől elkezdve a citrusos pale ale-ken át a NEIPÁ-kig számtalan olyan fajtája létezik a sörnek, ami kedvükre válhat. Így akár randinak is tökéletes lehet ez a beltéri sörfesztivál, ahol nem lesz hiány sörkorcsolyából és „igazi” vacsorából sem.

Az érdeklődők itt vehetnek jegyet és böngészhetik a kiállítókat.