Barion Pixel Ha igaz volna – A film, ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen – Coloré

Ha igaz volna – A film, ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen

2023. 04. 04.

A Ha igaz volna 2005-ben került a mozikba, és mondanivalója az elmúlt közel húsz év ellenére sem változott. A recept egyszerű: hinni kell a csodákban!

A Ha igaz volna Reese Witherspoon és Mark Ruffalo főszereplésével rendkívül bájos alkotás. Ekkor Reese Witherpoon a csúcson volt, hiszen már túl volt a Doktor Szöszin, és a Nyughatatlan című alkotás miatt nem sokkal a Ha igaz volna bemutatása után Oscar-díjat vehetett át. Mark Ruffalo ezzel szemben egyik első főszerepében látható a filmben, ám ez egyáltalán nem vehető észre: nem is csoda, hogy innentől kezdve ő is szép karriert futott be!

Szép volna, ha igaz volna!

A történet Elizabeth életét mutatja be, aki kezdő orvos egy kórházban. Rendkívül lelkiismeretes, és rengeteget dolgozik, ennek megfelelően nemhogy egy szerelemre, önmagára sincsen ideje. Egy hosszú nap után testvéréhez igyekszik, de balesetet szenved, és kómába esik. Ő – vagyis a lelke – erről semmit sem tud, ezért visszatér a lakásába, és elkergetné onnan az új lakót, Davidet. A férfi nehéz időszakban van: elvesztette a feleségét, ezért az alkoholba menekül.

Kettejük kapcsolata természetesen civakodással kezdődik, és a rutinos filmnézők kitalálhatják, hogy hamar szerelem alakul ki a két fél között. Probléma azonban, hogy hogyan lehet kapcsolatot kialakítani egy szellemmel, akivel képtelenség fizikai kontaktust teremteni. A kórházban viszont ott van Elizabeth teste, akit hamarosan lekapcsolnak a gépekről.

A kérdés e film kapcsán nem mindennapi: legyőzheti a szerelem a rettegett halált?

Bár az alkotás egyes részei kiszámíthatóak, rendkívül bájos történet, ami tele van humorral és romantikával. A színészek elsőrangúak, Reese Witherspoon remekül szembesül saját szellemmé változásával, Mark Ruffalo pedig a szemünk láttára lesz leépült, magányos férfiból igazi hősszerelmes.

Nyitókép forrása: IMDb