Barion Pixel Ginny és Georgia: A mentális egészség egy harc – Coloré

Ginny és Georgia: A mentális egészség egy harc

2023. 01. 27.

Már elérhető a Netflixen a Ginny és Georgia második évada. Az epizódokban most nincs hiány izgalomból, de ez nem egy átlagos tinisorozat, sokkal több van benne.

A Ginny és Georgia sorozat a Netflixen fut, idén érkezett a második évada. Egy anyáról szól, aki egyedül neveli a gyermekeit. Ginny tinédzser, eddig nem igazán voltak barátai, mert folyamatosan költöztek. Austin még kisfiú, csak most kezdi igazán megismerni a világ valódi arcát. Georgia pedig az anyuka, aki mindent megtesz, tényleg mindent, hogy megvédje a gyermekeit.

A kis család egy új városba költözik, hogy új életet kezdjen. A kisváros egy gazdag környék, ahová Georgia mindenféleképpen be akar illeszkedni. Mindent elkövet, hogy bekerüljön a helyiek legbensőbb köreibe, még a polgármesternél is sikerült elhelyezkednie. A gyermekeknek is tetszik a környék, kisebb-nagyobb zökkenőkkel, de sikerül barátokat találniuk.

A Ginny és Georgia fontos társadalmi témákat mutat be

Már az első évadban is kiderül, hogy a két gyereknek komoly lelki problémáik vannak, azonban csak a másodikban kerül rá igazán a hangsúly. Ginny ugyanis bántja magát, időnként öngyújtóval megégeti a combját, ha szorong, kétségbeesett, vagy nem bír az érzelmekkel. Először a szerelme előtt bukik le, majd elmondja az édesapjának is, hogy milyen problémákkal küzd, később pedig az anyja is megtudja. A Ginny és Georgia pont ezért nem egy átlagos tinisorozat, hanem komoly mondanivalót hordoz, ami óriási segítséget nyújthat azoknak, akik hasonló problémával küzdenek, de még nem mertek segítséget kérni.

Ginny és Georgia
Kép forrása: Netflix / Ginny és Georgia

Nem ez az egyetlen erőssége. Emellett bővelkedik izgalmakban, olyan kérdéseket boncolgat, hogy a nagyobb jóért, a gyermekeink védelméért szabad-e bűnt elkövetni. Georgia ugyanis egy bántalmazó családban nőtt fel, ahol szexuálisan zaklatták, így fiatalon kellett elmenekülnie. Úgy boldogult, ahogy tudott, így nem egyszer került kiszolgáltatott helyzetbe, ismert meg erőszakos férfiakat. Később pedig egyedülálló anyaként senkire sem számíthatott.

A karaktere komoly társadalmi problémákat vett fel, a gyerekek kiszolgáltatottságát, hogy mennyire hiányzik mellőlük a szociális védőháló, ha nem kapják meg a megfelelő segítséget időben, megtört felnőtté válhatnak. Egy egyedülálló anyának, aki mögött nincs ott a családja, komoly áldozatokat kell vállalnia a gyermekei és a boldogulásuk érdekében.

Emellett a Ginny és Georgia többi szereplője is szórakoztató, jól megírt karakterek. A történetvezetés fenomenális, nincsenek üres járatok, rengeteg történés van, de nem kell kapkodnod a fejed. Mindig akad egy csavar, izgalmas szituáció, ami feldobja a részeket.

Ginny és Georgia
Kép forrása: Netflix / Ginny és Georgia

Borítókép forrása: Netflix / Ginny és Georgia