Barion Pixel Felfelé zuhanás: legendás magyarok sorstragédiáinak nyomában Kadarkai Endrével – Coloré

Felfelé zuhanás: legendás magyarok sorstragédiáinak nyomában Kadarkai Endrével

2022. 07. 13.

Kadarkai Endre újabb műsorában olyan ismert magyar színészek, zenészek és írók életére emlékezik vissza, akik ma már nem lehetnek közöttünk. Tehetségük mellett mindegyikük ismert volt saját sorstragédiájáról, melyek a mai napig több kérdést vetnek fel. Ez a Felfelé zuhanás.

Kadarkai Endre korunk egyik legnépszerűbb riportere. Olyan műsorok kötődnek a nevéhez, mint a Világtalálkozó, a Szavakon túl, a Nem adom fel vagy az Akik visszajöttek.

Ezúttal olyan személyekkel foglalkozik műsorában, akik már nem tudnak mesélni életükről, ám számos olyan ember van, akik közel álltak hozzájuk, így tiszta képet kaphatunk az adott színész, zenész vagy író életéről.

Mint a műsorvezető elmondja, nem a bulvárérdeklődés vagy a vájkálás áll kérdéseinek hátterében, csupán beszélgetést kezdeményez azokról az emberekről, akik ma már nem mondhatják el, miért alakult életük úgy, ahogy.

Felfelé zuhanás: a tragikus sorsok hátterében

Kadarkai Endre vendégei egytől-egyig az adott személy közeli rokonai, barátai vagy épp az adott korszakot jól ismerő szakemberek. A Cserháti Zsuzsáról szóló adásban megszólal az énekesnő fia, míg Schütz Ila esetében Szinetár Miklós mellett jó barátjának fia, Sztankay Ádám emlékezik meg a művésznőről. Csáth Géza sorstragédiájáról muzeológus és toxikológus segítségével tudhatunk meg többet, míg Latinovits Zoltánról többek közt testvére mesél.

Sorsszerű volt tragédiájuk, vagy életük alakult úgy, ahogy?
Sorsszerű volt tragédiájuk, vagy életük alakult úgy, ahogy? / Kép forrása: Podpad

Kadarkai Endre olyan kérdéseket fogalmaz meg interjúalanyainak, melyekre rendkívül nehéz válaszokat találni, bármennyire is jól ismerik a szóban forgó alanyt. Milyen emberek voltak ők? Szerettek élni? Vágyták a halált, amihez valamilyen módon hozzásegítették magukat?

Vajon bukásuk eleve elrendelt volt, vagy puszta véletlenek folytán alakult úgy, hogy drámaivá fordult a helyzet, és végül elmenekültek ebből az életből. Lehet, hogy nem is ők menekültek, hanem mások áldozatai voltak?

Élettörténeteken keresztül ezekre a kérdésekre keresi a választ a Felfelé zuhanás, ami Kadarkai Endre Youtube-csatornáján megtekinthető, illetve a Podpad oldalán vágatlanul meghallgatható akár számítógépről, akár a Podpad applikáción keresztül.

Nyitókép forrása: Podpad