Barion Pixel Akár tíz múzeum egy áráért? Egy hónap múlva újra itt a Múzeumok Éjszakája! – Coloré

Akár tíz múzeum egy áráért? Egy hónap múlva újra itt a Múzeumok Éjszakája!

2023. 05. 23.

2002 óta szinte minden évben megrendezték hazánkban a Múzeumok Éjszakája elnevezésű programsorozatot, melynek keretein belül a látogatók egy karszalaggal tucatnyi kiállítóhelyet látogathatnak meg délutántól késő estig.

A Múzeumok Éjszakáját Szent Iván éjjeléhez legközelebb eső szombati napon tartják, idén ez június 24-ére esik majd. Ugyan a végleges programot és a résztvevő múzeumok listáját csak június elején teszik közzé az esemény honlapján, találgatni bátran lehet a tavalyi évek kínálata alapján. Az idei év szlogenje: Rendben vagyunk, a rendezvény kiemelt városa idén Veszprém lesz.

„A kiemelt tematikánál fontos szempont, hogy a legkisebb tájházaktól a szakmai gyűjteményeken át a legnagyobb múzeumokig mindenki valamilyen módon kapcsolódni tudjon akár meglévő gyűjteménye átalakításával, akár más, időszaki kiállítás, valamint – és leginkább – izgalmas kísérőprogramok szervezésével, ezért nagyon tág fogalomköröket választunk, melyekhez többszörös képzettársítással is lehet közelíteni.” – írja a Magyar Múzeumok.hu.

Nem kérdés, hogy idén is koncertekre, tárlatvezetésekre, filmvetítésekre, vetélkedőkre, interaktív eseményekre, családi- és gyerekprogramokra számíthat az, aki jegyet vált a fővárosi vagy a vidéki múzeumok, kiállítótermek eseményeire. A karszalagokkal pedig nemcsak egy tárlatot nézhetünk meg vagy programot próbálhatunk ki, hanem annyit, amennyi csak belefér az időnkbe és energiánkba.

Legyen szó a Haditörténeti Múzeumról, a Szépművészeti Csontváry-kiállításáról, a Terror házáról, a Nemzeti Múzeum ereklyéiről, a Flippermúzeumról, a Gödöllői Királyi Kastélyról, az egri várról vagy a pécsi Zsolnay-negyedről, várhatóan több mint kétezer helyszín közül válogathatunk majd.

Tavaly Budapesten a felnőttjegy 2200, a gyerekjegy (6-18 év közt) 1000 forintba került, hat éves kor alatt a belépés ingyenes, így tippjeink szerint hasonló árakkal kell kalkulálnunk idén is, de ne felejtsük el, hogy a kultúra területét is jócskán megtaposta az infláció, így biztosan számíthatunk emelkedésre. A karszalagokat az eseményt megelőző hetekben a résztvevő budapesti intézmények pénztárában, illetve a Jegymester oldalán is meg lehet vásárolni.

Friss infókért figyeljétek a honlapot és a közösségi média felületeket!