Barion Pixel Egy délután Szabó T. Annával az Ördögkatlan Fesztiválon – Coloré

Egy délután Szabó T. Annával az Ördögkatlan Fesztiválon

2022. 08. 02.

Szabó T. Anna költővel találkozhatnak azok, akik csütörtökön ellátogatnak Nagyharsányba, az Ördögkatlan Fesztiválra.

Szabó T. Anna író, költő és műfordító versei bizonyosan sokak számára nem ismeretlenek. A József Attila-díjas írónőnek nyolc önálló verseskötete jelent meg, legutóbb az idén kiadott Vagyok – Összegyűjtött és új versek. Neki köszönhetjük Beatrix Potter kedves karaktereinek, Nyúl Péternek és barátainak magyar szövegét, de maga Szabó T. Anna verseit is többen fordítják angolra, franciára, szlovákra, németre, hollandra, bolgárra, oroszra és románra is.

Szabó T. Anna már gyerekkorában elkezdett verseket írni, és egyetemi évei alatt meg is jelent első kötete, a Madárlépte hó. Mindent megragad és megszólít, ami a környezetében van: megrázó sorokat olvashattunk gyermeke születéséről, édesanyja elvesztéséről, de akár egy kovászos uborkához is csodás sorokat intéz.

Az Ördögkatlan Fesztiválon Szegő Jánossal beszélget az új kötetről. Érdemes lesz meghallgatni, mert komoly, mégis játékos programban lehet részünk.

Szabó T. Anna legújabb kötetéről fog mesélni
Szabó T. Anna legújabb kötetéről fog mesélni / Kép forrása: Magvető

Mi várható még az Ördögkatlan Fesztiválon?

A fesztivál neve ugyan arra utalhat, hogy egy rockzenei eseménysorozatra csalogat, még sincs így: a legelső helyszín, ahol 2008-ban a Fesztivált rendezték a szársomlyói Szoborpark volt, amit a helyiek Ördögszántotta hegynek neveznek. Ugyan az esemény azóta elköltözött, nevében mégis hordozza az első helyszín emlékét. A Fesztivál fővédnökei Törőcsik Mari és Cseh Tamás voltak, és továbbra is tiszteletbeli védnökökként tartják őket számon a szervezők.

A rendezvény célja, hogy megmutassa, hogy Magyarország milyen gazdag kulturális és művészeti értékekben. Ebben a meghívott vendégek is segítenek, így Szabó T. Anna mellett idén feltűnik többek köt a Carson Coma, a Fortepan csapata és Udvaros Dorottya is.

A részletes program megtalálható az Ördögkatlan oldalán.

Nyitókép forrása: Ördögkatlan Fesztivál