Barion Pixel Már elkezdődött a Debreceni Bor- és Jazznapok! Ne maradj le! – Coloré

Már elkezdődött a Debreceni Bor- és Jazznapok! Ne maradj le!

2022. 08. 05.

A tegnapi napon kezdetét vette a Debreceni Bor- és Jazznapok, ami ahogy nevében is benne van, a bor és jazz körül forog.

A Debreceni Bor- és Jazznapok egy igen fontos kérdésre keresi a választ: milyen titkokat árul el magáról egy bor? A fesztiválon megfigyelhetjük, hogy ha a szánkhoz, majd a nyelvünkhöz ér a nedű, milyen hatásokat és érzeteket vált ki belőlünk. Ha megleljük a válaszokat, az is kiderülhet, hogy milyen története van a bornak: hol készült, ki által és mennyi ideig érlelték.

A kérdések megválaszolásában segítségünkre lesznek szakképzett előadók, akik megismertetnek bennünket azzal, hogy pontosan mitől jó egy bor, és mire kell figyelni, amikor megízleljük.

A Debreceni Bor – és Jazznapok számokban

A hetedik alkalommal megrendezett rendezvénysorozaton 6 borrégió és 22 borvidék mutatja be kínálatát. Az eseményen 65 borászat vesz részt az ország különböző tájairól, többek közt Etyekről, Csopakról, Tokajról, a Mátrából vagy éppen Villányból.

A Debreceni Bor- és Jazznapokon a legjobb borokat kóstolhatjuk, miközben a háttérben szól a jazz
A Debreceni Bor- és Jazznapokon a legjobb borokat kóstolhatjuk, miközben a háttérben szól a jazz / Kép forrása: Debreceni Bor- és Jazznapok Facebook

Természetesen nem maradhatnak ki Európa borai sem, így a magyar finomságok mellett spanyol és olasz borokat is kóstolhatunk, továbbá a bio- és natúr borok is megmutatják magukat.

Jazzt hallgasd meg!

A borok mellett természetesen a jazz is fontos szerepet kap. Három zenei színpadon vonulnak fel azok a magyar zenészek és zenekarok, akik Magyarországon képviselik a műfajt. Közel negyven előadó viszi színpadra a jazz valamely formáját, legyen az klasszikus, fúziós vagy éppen mainstream jazz.

A rendezvények augusztus 7-én vasárnap érnek véget. Egészen addig délutánonként 15 órakor kezdődnek, és egészen késő éjszakáig tartanak. További információ a Bor- és Jazznapok honlapján található.