Barion Pixel Budapesten koncertezik Hans Zimmer, a filmzene rocksztárja – Coloré

Budapesten koncertezik Hans Zimmer, a filmzene rocksztárja

2022. 03. 21.

Március 11-én Hamburgban kezdődött el a filmzenéiről ismert Oscar-, Golden Globe- és a Grammy-díjas zeneszerző, Hans Zimmer európai turnéja, amelynek egyik állomása Budapest lesz: a Hans Zimmer Live – Europe Tour 2022 április 11-én érkezik a Sportarénába.

A Németországban született, később Londonban élő Hans Zimmer otthon tanult zongorázni, s csak rövid ideig vett zongoraórákat, mivel nem szerette a hivatalos órák fegyelmezettségét. „A hivatalos képzésem egy kéthetes zongoraóra volt. Nyolc iskolából rúgtak ki. Beléptem egy zenekarba. Autodidakta vagyok, de mindig hallottam a zenét a fejemben. A 20. század gyermeke vagyok; a számítógépek nagyon hasznosak voltak” – nyilatkozta egy alkalommal. Gyermekkorában erőteljesen befolyásolták Ennio Morricone filmzenéi, állítólag a Volt egyszer egy vadnyugat című zeneszám inspirálta, hogy filmzeneszerzővé váljon. 

Hans Zimmer
Kép forrása: Hans Zimmer Live – Europe Tour 2022 / Frank Embacher

Zenei karrierjét a The Buggles nevű zenekarban kezdte, majd az 1980-as években Stanley Myers filmzeneszerzővel dolgozott együtt. Az áttörést az Esőember c. film zenéje hozta el neki 1988-ban, amiért Oscar-díjra jelölték.

Azóta Zimmer jó néhány élvonalbeli produkcióhoz írt zenét, az ő szerzeményeit hallhatjuk többek közt az Eredet, a Csillagok között, A Sötét Lovag-trilógiaAz utolsó esélyA szikla, a Tiszta románc, a Gladiátor, a Miss Daisy sofőrje, a Pearl Harbor – Égi háborúAz őrület határánA Sólyom végveszélyben, Az utolsó szamuráj, a HolidayA Da Vinci-kód vagy A Karib-tenger kalózai c. produkciókban. 1995-ben a Legjobb filmzene kategóriában Oscar-díjjal jutalmazták Az oroszlánkirályért.

Hans Zimmer Live – Europe Tour 2022 próbái február elején kezdődtek Los Angelesben, Odesszában, Essenben és Berlinben, a következő hetekben 16 ország 29 városában láthatják a művészt rajongói. A koncertturné a színház és az opera legjobb eszközeit és technikáit ötvözi, a színpadon Hans Zimmer saját zenekarával és több mint 130 zenésszel felel majd a hangulatért. A produkció megtervezéséhez a filmzene rocksztárja az amerikai showbiznisz legkreatívabb elméit kérte fel. Az április 11-i budapesti koncertre ITT vásárolhatók jegyek.

https://www.youtube.com/watch?v=x-m25USKyvI&list=RDx-m25USKyvI&start_radio=1&rv=x-m25USKyvI&t=18