Barion Pixel Az idegeskedés tipikusan magyar dolog? – Coloré

Az idegeskedés tipikusan magyar dolog?

2021. 08. 23.

Linczényi Márkó és Turai Barna külön-külön is szórakoztató figurák (Márkónak köszönhetjük többek között a Szia, uram című zseniálisan ironikus dalt), tavasszal azonban egyesítették erőiket.

Márkó és Barna síkideg címmel indult el márciusban a két srác podcastja, melyben a műsorvezetők hétről-hétre arról beszélgetnek, hogy mi idegesíti őket a legjobban a hétköznapokban. Sokan furcsállhatják, hogy vajon van-e ebben a témában annyi, hogy podcastot csináljanak belőle, és mégis miért érdekel bárkit is mások feszültségének forrása. Azonban elég meghallgatni tőlük egy részt, és könnyen függővé válhatunk. Nekem nem szokásom hangosan felnevetni, amikor filmet, sorozatot nézek vagy rádiót (jelen esetben pedig podcastot) hallgatok, de mai Napijónk első része elérte ezt nálam – nem volt hát kérdés, hogy ledarálom a többit is.

Érthetetlen Facebook-posztok, passzív-agresszív utasok a tömegközlekedésen, helytelenül használt igék, teljes testes parkolóhely-foglalás, kihangosítva telefonálás a nyílt utcán, a boltok illetlen közönsége, túl gyors kasszások, a közösségi médiába mindent kiposztoló ismerősök és influenszerek – a lista a végtelenségig folytatódik. Persze ne úgy képzeljük el Márkó és Barna adásait, mint egy véget nem érő panaszáradatot, valójában gyógyító hatással van a hallgatóra, hogy nincs egyedül mindennapi zsörtölődéseivel. A második évadtól kezdve már a Youtube-on is megtalálható a részekből egy-egy rövidített, ám videós változat, itt például Hajós András volt a meghívott vendég, és vele elemezték ki a kommentszekciók trolljait.

Borítókép forrása: Spotify
/szelavi/napijo/az-idegeskedes-tipikusan-magyar-dolog/