Barion Pixel Az Evelyn Hugo hét férje az egyik legjobb strandolvasmány idén – Coloré

Az Evelyn Hugo hét férje az egyik legjobb strandolvasmány idén

2023. 07. 11.

„Egy szédítő hollywoodi karrier. Egy mélyen eltemetett titok. A legendás, de teljes visszavonultságban élő világsztár, Evelyn Hugo évtizedek óta először hajlandó interjút adni.”

Marilyn Monroe-ból, Elizabeth Taylorból, Rita Hayworthből, Ava Gardnerből és még egy sor hollywoodi csillagból gyúrhatta össze Evelyn Hugo karakterét Taylor Jenkins Reid író, akinek regénye, az Evelyn Hugo hét férje már a Netflix-adaptáció kapujában áll. Ez nem is csoda, és én csak azon aggódom, hogy a streaming platform nehogy tönkretegye a filmváltozatot, hiszen valljuk be, láttunk már pár ilyen baklövést.

Evelyn Hugo hét férje

A könyv 2017-ben jelent meg és egy-két évvel ezelőtt kapták fel a Z-generációsok a TikTokon. Itthon idén került a polcokra, és alig vártam, hogy kézhez kaphassam. Nem okozott csalódást, néhány napba telt csak és végig is olvastam a lebilincselő sztorit.

A történet szerint Evelyn Hugo egy latin származású, gyönyörű hollywoodi színésznő, aki a sztárrá válással tudott kitörni szegény családjából. Az 1940-50-es évektől kezdve sikert sikerre, férjet férjre halmozott, összesen hétszer házasodott meg, a világ a lábai előtt hevert, azonban a kilencvenes években visszavonult. New Yorkban él és nem nyilatkozik senkinek, alig tudni valamit a magánéletéről, épp ezért meglepő, hogy felkeresi az egyik magazint, miszerint szeretne interjút adni nekik – méghozzá az egyik kezdő újságírójuknak. Ezt sem a lány, Monique, sem a főszerkesztője nem érti, és mindenki döbbenten értetlenkedik, hogy miért pont neki, egy „senkinek” jutott ez az óriási lehetőség? Monique természetesen alaposan felkészül Evelynből, elmegy hozzá, ahol újabb döbbenet éri: kiderül, hogy az idős díva nem egy átlagos interjúra gondolt, hanem mindent el akar mondani az életéről. A teljes igazságot, köntörfalazás nélkül, elejétől a végéig.

Mi derül ki a színésznő mozgalmas életéről, házasságairól és a korabeli Hollywoodról? Hogyan tud felnőni a feladathoz Monique? Miért pont őt, miért pont most kereste fel Evelyn Hugo? A csodásan megírt regény erre a kérdésekre keresi – és adja is meg – a választ.

Hol tart a Netflix-adaptáció?

Ana de Armas evelyn hugo
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2022 márciusában jelentették be az Instagramon, hogy készül az adaptáció, és később az is kiderült (bár még nem hivatalosan), hogy a Végtelen matrjoska (Russian Doll) sorozat társszerzője, Leslye Headland rendezheti a filmet. A forgatókönyvért Liz Tigelaar felelős, és executive producerként jelen lesz majd a könyv írója is. Több információt egyelőre nem tudni, az viszont tény, hogy a könyv rajongói egy emberként aggódnak, nehogy rosszul sikerüljön az adaptáció, egyesek például minisorozatért esedeznek. Emellett már elindultak a találgatások, sokan Ana de Armast szeretnék Evelynként látni a vásznon, mások pedig főszerepet adnának Jessica Chastainnek, Saoirse Ronannek vagy Anya Taylor-Joynak is. De hogy kit is játszanának pontosan? Olvassátok el az Evelyn Hugo hét férjét és kiderül!

Borítókép: A szerző