Mit tudunk eddig az Ahsoka sorozatról?

2023. 04. 23.

A londoni Star Wars Celebration rajongói találkozón bejelentették, hogy három új Star Wars film készül, valamint négy sorozat érkezik, köztük az Ahsoka. Utóbbinak a főszereplője Anakin Skywalker padawanja, Ahsoka Tano lesz, a premierje pedig augusztusban lesz a Disney+-on.

Kicsoda Ahsoka Tano?

A Star Wars nézői először 2008-ban, a Star Wars: A klónok háborúja című animációs filmben ismerkedhettek meg Ahsokával. A filmet először az azonos című tévésorozat bevezetőjeként rendelték be, ami arról szól, hogy hogyan lesz Anakin Skywalker tanítványa. A sorozatban pedig megismerhetjük kettejük történetét, egészen addig míg a padawan úgy dönt, hogy otthagyja a jedi rendet.

A karakter hat évvel később tért vissza a Star Wars: Lázadók animációs sorozatban, immár hatalmas jedi harcosként. Előszereplőként pedig A Mandalóri sorozatban debütált, Rosario Dawson bújt a karakter bőrébe. Nem sokkal később be is jelentették, hogy saját sorozatot kap.

Honnan indul a sorozat?

Rosario Dawson elárulta, hogy  a sorozat a Lázadók sorozat folytatásaként szolgál majd. Míg a Star Wars: Lázadók körülbelül öt évvel az Egy új remény eseményei előtt játszódik, az új sorozat feltehetően A Mandalóri második évadában való megjelenése után indul el, ami öt évvel A Jedi visszatér eseményei után játszódik.

Kik szerepelnek még benne?

Bár az Ahsoka egyértelműen Dawson sorozata, Natasha Liu Bordizzo is fontos szerepet kap majd a Lázadók másik kiemelkedő karaktere, Sabine Wren szerepében. A már megjelent előzetesben megerősítették, hogy Genevieve O’Reilly Mon Mothmája is csatlakozik a szereplőgárdához, valamint Eman Esfandi Ezra Bridgerként és Elizabeth Winstead Hera Syndullaként. Ray Stevenson és Ivanna Sakhno valószínűleg Sith gonosztevők lesznek. Valamint szerepelni fog Chopper, a droid, akinek a hangja David Tennant.

Mit tudunk cselekményről?

Nem derült még ki eddig sok minden a sztoriról. Úgy tűnik, hogy Ahsoka és Sabine Ezra Bridgert fogják keresni. Az előzetesben egyértelműen látható, hogy Ahsoka megérkezik Sabine-hoz, miután pletykákat hallott Thrawn, a kék bőrű birodalmi admirális visszatéréséről, akit a Lázadók végén elvileg legyőztek. Sabine valószínűleg még mindig keresi Ezrát, aki feláldozta magát a győzelemért, és csak rövid ideig látható hologramként az előzetesben. 

Azt nem tudni, hogy az Ashoka mennyire lesz érthető azok számára, akik nem látták a Lázadók című sorozatot.

Forrás: Variety, Vulture

Borítókép forrása: Disney+ / Ahsoka