Barion Pixel A végzős év egyszerre a Netflix eddigi legjobb és legpocsékabb vígjátéka – Coloré

A végzős év egyszerre a Netflix eddigi legjobb és legpocsékabb vígjátéka

2022. 05. 26.

A végzős év kicsit olyan, mintha Rebel Wilson főszereplésével újraforgatták volna a ’95-ös Spinédzsereket. A netflixes vígjátéka minden eredetiséget nélkülöz, de a végén valahogy mégis nagyot szól.

Nem bátorítanánk a Netflixet A végzős évhez hasonló gagyi filmek gyártására (hiszen már így is van belőlük bőven), ettől függetlenül a Spinédzserek inspirálta, Rebel Wilson főszereplésével készült vígjáték mégis magával ragad, részben a tinifilmek ismerős világa, részben pedig Wilson alakítása miatt, merthogy zseniális, ahogy tükröt tart az amerikai középiskolai elit elé.

Miről szól A végzős év?

Stephanie Conway (Rebel Wilson) egy a középiskolai szurkolócsapat pompom lánya, aki tökéletes életre vágyik. A célja a bálkirálynői cím elnyerése, férjhez menni a suli legszexibb srácához, majd boldogan élni vele egy hatalmas birtokon. Ám amikor az egyik rivális szurkolólány szabotálja Stephanie ugrógyakorlatát, a lány húsz évre kómába esik. Mire felébred, már elmúlt 37 éves, de az esze még mindig egy középiskolás lányé, így hát újra beiratkozik az iskolába, és kampányba kezd, hogy végre bálkirálynő lehessen.

Bár kissé fura, hogy senki sem nézi rossz szemmel a suliban, hogy mégis mit keres egy felnőtt nő a tinédzserek között, ám az biztos, hogy a készítőknek sikerült megidézniük a Bajos csajok és A bambanő hangulatvilágát. A 90-es évek atmoszférája később is megmarad, pontosabban keveredik napjaink progresszivitásával. Merthogy Stephanie lassacskán felfedezi az influenszer-jelenséget, az insta live és a követőtábor fontosságát, majd ezek segítségével próbálja növelni népszerűségi faktorát.

Egyszer nézhető film, de annak tökéletes

Való igaz, A végzős év nem ad fontos leckéket az életről, és a poénok sem túl kifinomultak, a film pozitív hangulata és üzenete, miszerint légy önmagad, mégis bájossá teszi. És legalább egy kis időre kiszakít a hétköznapok egyhangúságából. Ami a szereposztást illeti, a filmben feltűnik Mary Holland (Nő a házban szemben az utca másik oldalán a lánnyal az ablakban), mint az iskola igazgatója, valamint Zoë Chao (az afterparti, Love Life), Stephanie legnagyobb riválisa a gimiben, majd később – természetesen – a legmenőbb helyi influenszer édesanyja. Wilson alakítása pedig szerintünk több ponton is hasonlít A tökéletes hang (2012) című zenés vígjátékban nyújtott szereplésére.

Rebel Wilson Announces Release Date For Film Senior Year
Rebel Wilson A végzős év főszereplője (Fotó: perthnow.com)

Összességében tehát ezt mondanánk: A végzős év minden eredetiséget nélkülöz, a Spinédzserek koppintása, amit valószínűleg egyetlen rangos díjra sem jelölnek majd. Ellenben pontosan azt kapjuk tőle, amit várunk: egy butácska, vidám, a 90-es éveket idéző, happy enddel végződő vígjátékot.

Borítókép forrása: What’s On Netflix