Barion Pixel Az ablakomon át: a Netflix új romkomja vegyes érzéseket keltett bennünk – Coloré

Az ablakomon át: a Netflix új romkomja vegyes érzéseket keltett bennünk

2022. 02. 09.

Az ablakomon át a Netflix legújabb romkomja, ami a spanyol író, Ariana Godoy azonos című könyve alapján készült. Így nem volt kérdés, hogy látnunk kell.

Mindenekelőtt leszögeznénk, hogy még ha cikkünk kritikának is hangzik, senkit sem beszélnénk le arról, hogy megnézze Az ablakomon át című romantikus filmet a Netflixen, különösen, ha valaki nem olvasta a regényt. Mindössze arról van szó, hogy mi a magunk részéről eleve borzasztóan szkeptikusan állunk a könyv alapján készült filmekhez, mert istenigazából eddig egyik sem nyerte el úgy a tetszésünket, mint a regényváltozatok. Sajnos ez sem, de további panaszkodás helyett inkább térjünk rá a cselekményre.

Adott egy Raquel (Clara Galle) nevű fiatal lány, aki megszállottan rajong jóképű szomszédjáért, Aresért (Julio Peno). Ares egy multimilliomos srác, az a tipikus rosszfiú, akinek egyébként rengeteg pénze van, mivel családjáé az ország egyik legnagyobb vállalata, míg Raquelt egyedül neveli az édesanyja, jóval szerényebb körülmények között. Raquel rajongása kissé beteges, mivel mindenféle információt és fényképet összegyűjt Aresről, hogy aztán a vele kapcsolatos ábrándozásait lejegyezze a naplójába. Aztán persze az élet úgy hozza, hogy közel kerülnek egymáshoz. A többit nem mondjuk el, legyen meglepetés.

Tudjuk, mit gondoltok: nincs új a nap alatt, ez is pont olyan romkom, mint az a húszmillió másik, ami az elmúlt évek során a Netflix műsorára került. Ami szerintünk teljesen oké, hiszen van az úgy, hogy az ember másra sem vágyik, csak másfél óra kiszakadásra a munkából és a stresszből. Ennek a célnak pedig tökéletesen megfelel.

Amiért számunkra csalódás volt – mármint azon túl, hogy közel sem nyújtott akkora élményt, mint a regény -, hogy egy ponton az egész film átfordult A szürke ötven árnyalatának középiskolás változatába, ami lényegében feltette a pontot arra a bizonyos i-re. Ám mint mondtuk, ez senkit se tántorítson el attól, hogy megnézze ezt a filmet. Már csak azért se, mert a Netflix algoritmusa valószínűleg úgyis az arcunkba tolja, mivel Az ablakomon át csupán a trilógia első része.

Borítókép forrása: Cinexia Prensa