Barion Pixel A Saint X dráma sorozatban David Duchovny lánya, West elhiteti velünk, hogy mindenki őt akarta meggyilkolni – Coloré

A Saint X dráma sorozatban David Duchovny lánya, West elhiteti velünk, hogy mindenki őt akarta meggyilkolni

2023. 06. 17.

West Duchovny a főszereplője a HULU, nálunk pedig a Disney+-on futó sorozatnak, a Saint X-nek, mely egy karibi szigeten nyaraló család lányának tragédiáját mutatja be.

A Saint X történetének középpontjában a Thomas család áll, akiknek 19 éves lánya a szépséges és szókimondó Alison (Duchovny). Alison rejtélyes módon eltűnik, majd kiderül, hogy meg is halt, feltehetőleg megerőszakolták és megölték. A másik főszereplő az Alison húgát felnőttként alakító Alycia Debnam-Carey, akit láthattunk már a Fear The Walking Deadben és a szintén disztópikus The 100-ban.

Saint X
Forrás: Hulu

Alison húga, Claire képtelen belenyugodni nővére halálába, így veszélyes önkéntes nyomozásba kezd, hogy 18 évvel később felderítse, mi is történt azon a bizonyos éjszakán. Felveszi a kapcsolatot az egyik állítólagos gyilkossal, majd kapcsolatuk egészen különleges irányba terelődik.

A dráma három idősíkon utaztatja a nézőt, látjuk a nyaralás eseményeit, kibontakozik Alison személyisége és a velük együtt nyaralók háttértörténete. A másik idősík a jelen, 18 évvel később, ahol Claire-t ismerhetjük meg, és azt a hullámhatást, amit a tinilány halála okozott. És van egy harmadik, múltbéli eseménysor is, ami a gyilkosoknak vélt karibi őslakosok, Edwin és Gogo gyermekkorára koncentrál. Ahogy haladunk előre a 8 részes szériában, lassan mindenki gyanússá válik, talán még maga Claire is, aki Alison halálakor kb. 8 éves volt.

Saint X
Forrás: Hulu

A Saint X sorozat hozza az “eltűnt lányos történetek” klasszikus műfaji sajátosságait, mégsem unalmas egy percig sem, sőt, egyre érdekesebbé és feszültebbé válik. Végül olyan csavarok következnek, amire még talán a legdörzsöltebb sorozatrajongók sem számítanak, a végkifejlet és a lezárás pedig szintén rendhagyó és kicsit sem a megszokott amerikai happy end. Kapunk egy sor társadalomkritikát és megmerítkezhetünk az emberi psziché mély rejtelmeiben is. A mondanivaló sok korosztálynak tart egyszerre tükröt.

A Saint X eredetileg egy regény, azonos címmel írta meg Alexis Schaitkin. A sorozat egyszerre adja a Fehér Lótusz és a Tettes című kedvelt műsorok hangulatát, mégis valami teljesen újat és friss hangulatot hoz. David Duchovny és Téa Leoni lánya kétségkívül örökölte szülei tehetségét, tökéletes választás volt a szerepre. Mellette és Alycia Debnam-Carey mellett a további főszereplők Jayden Elijah, Josh Bonzie, Betsie Brandt, Michael Park és Pico Alexander.

Borítókép forrása: Hulu