Barion Pixel A menü: életveszélyes vacsorát kínál Ralph Fiennes legújabb filmje előzetesében – Coloré

A menü: életveszélyes vacsorát kínál Ralph Fiennes legújabb filmje előzetesében

2022. 08. 26.

Egy fiatal pár egy festői szépségű kis szigetre utazik, hogy egy felejthetetlen vacsorán vegyen részt egy exkluzív étteremben. A séf fantasztikus ételeket készít a csapatával, a menü azonban tartogat néhány váratlan meglepetést is…

Egy gazdag fiatal pár, Margot (Anya Taylor-Joy) és Tyler (Nicholas Hoult) különleges programra fizetett be: tíz másik vendéggel együtt áthajóznak Hawthorne szigetére, hogy ott az ünnepelt séf, Slowik (Ralph Fiennes) éttermében elköltsenek egy exkluzív vacsorát.

Amikor A Menü (the Menu) előzetesének legelején elhangzik, hogy a vacsora fejenként 1250 dollárba kerül, akkor Margot kikerekedett szemekkel visszakérdez: „Mit fogunk enni, Rolexet?” Ezen a ponton még azt gondolhatjuk, hogy a film egy könnyed vígjáték lesz, amelyben Anya Taylor-Joy megmutathatja a benne rejlő komikát.

A menü
Kép forrása: Forum Hungary

Az étterem konyháján már feszültebb a hangulat: Ralph Fiennes Michelin-csillagos séfeket megszégyenítő mozdulatokkal készíti a különféle fogásokat, a szemünk előtt pörögnek a fine dining jellegzetes, színes-szagos képei, mi pedig már ülnénk is az asztalhoz, hogy végigkóstoljuk az összes fogást. Ekkor azonban előkerülnek a fegyverek, és elhangzik, hogy ez nemcsak egy vacsora, hanem színház, performance… (Nem véletlen, hogy azonnal látni véljük a párhuzamot A menü és Agatha Christie nagy sikerű krimije, a Tíz kicsi néger közt, amelyben tíz egymás számára ismeretlen ember érkezik a rejtélyes Mr. Lacky fényűző villájába, ugyancsak egy szigetre.)

A 16 éven felülieknek ajánlott film cselekményét egyelőre nagy titok övezi, a készítők (rendező: Mark Mylod) nem árultak el részleteket a produkcióról, és az előzetes se fed fel túl sokat a történetből, azt azonban sejteni lehet, hogy a thrillerbe hajló sztoriban a résztvevők végül az életükért küzdenek.

A menüt legszívesebben azonnal megkóstoltuk megnéztük volna az előzetes megtekintése után, azonban erre még kicsit várnunk kell, mert a produkciót november 17-től vetítik a hazai mozikban.

Forrás: Forum Hungary