Barion Pixel A Netflix elhozta A magas lány második részét, és milyen jól tette – Coloré

A Netflix elhozta A magas lány második részét, és milyen jól tette

2022. 02. 28.

A magas lány, a Netflix saját gyártású tini romkomjának második része éppen olyan jól sikerült, mint az első.

Jodi (Ava Michelle) elsöprő báli beszéde után már nem csak a „magas lány” – hanem a gimi népszerű, magabiztos üdvöskéje, aki bepasizott, ráadásul megkapta az iskolai musical főszerepét.

A magas lány 1&2

Ám ahogy a hirtelen jött hírnévvel járó nyomás egyre növekszik, úgy bizonytalanodik el egyre jobban. Új kapcsolatok születnek, miközben a régieket próbatétel elé állítja az élet. Ahogy összeomlik Jodi körül az általa felépített világ, a lány lassacskán rádöbben, hogy számos kihívás vár még rá.

A magas lány 2

Aki esetleg lemaradt volna A magas lány első részéről (2019), a történet középpontjában egy középiskolai lány, Jodi áll, aki minden erejével próbál beilleszkedni a sulis közegbe, de 187 centiméteres magassággal ez mondanunk sem kell, cseppet sem könnyű. A Netflix 2019-ben debütált, tini romkomja több kritikát is kapott, miszerint a történet túlságosan drámai lett, nem mellesleg a karakterek túl gyakran tesznek megjegyzéseket Jodi magasságára. (Bár nem pontosan ez történik valakivel a középiskolában, ha egy kicsit is eltér az átlagostól?)

A magas lány 1

Lényeg a lényeg, A magas lány első része – szerintünk – sokkal inkább Jodi belső vívódásairól szól, mintsem arról, hogy mennyire veszi a szívére az őt ért támadásokat a mérete miatt. A film második része pedig még inkább erre koncentrál. Új barátságok, szerelmek szövődnek, de közben ott az iskolai musical és Jodi küzdelme a folyton rátörő pánikrohamokkal, és a démonaival, amik egyfolytában azt suttogják: sosem lesz elég jó. A magas lány második része talán nem egy Oscar-díjas alkotás, viszont nagyon szerethető, és ahogy már említettük, akik szerették az első részét, ők ezúttal sem fognak csalódni.

Borítókép forrása: Netflix