Barion Pixel A félelem fészke: minden, amit Antony Starr és Lizzy Caplan zseniális új horrorfilmjéről tudni érdemes – Coloré

A félelem fészke: minden, amit Antony Starr és Lizzy Caplan zseniális új horrorfilmjéről tudni érdemes

2023. 07. 29.

A félelem fészke című történet középpontjában egy félénk fiú, Peter áll, aki titokzatos hangokat fedez fel szobája falában.

Az az Antony Starr a főszereplője a filmnek, aki A fiúk című szatírikus szuperhős sorozatban is domborít. Az amerikai horrort már néhány éve fejlesztgeti a Lionsgate, de idén végre testet ölt a rémálom. A Cobweb, vagyis A félelem fészke középpontjában Peter-t (Woody Norman) ismerhetjük meg, egy félénk fiút, aki felfedezi a nyugtalanító hangokat szobája falában, és amelyek azt suttogják, hogy a gyermek szülei sötét titkokat rejtegetnek. A másfél órás horror augusztus elején debütál, kizárólag a mozikban.

A félelem fészke
Forrás: Fórum Hungary

A filmhez már előzetest is láthatunk, amelyben Peter furcsa hangok és észlelések tanúja lesz, de szülei azt mondják, hogy csak a képzelete szüleménye, hiszen egy öreg házban előfordul az ilyesmi. Aztán a fiú tanára (Cleopatra Coleman) is gyanakodni kezd, és közben egyre ijesztőbb dolgok történnek a házban, a szülők (Starr és Caplan) pedig mindennek tűnnek, csak normálisnak nem.

A félelem fészke
Forrás: Fórum Hungary

A film ihletet merít a híres Edgar Allan Poe történetből, a The Telltale Heart – ból. Az eredeti novella egy paranoiás férfi körül forgott, akit az őrületbe kergetnek a háza padlódeszkája alatti szüntelen zajok. A hang forrása egy sötét rejtély megfejtésére sarkallja, és feltárja a főszereplő pszichéjét is. A Félelem fészke sem szűkölködik idegőrlő és feszült percekben, rendezője pedig Samuel Bodin, aki a Marianne című Netflixes boszorkány horrort is jegyzi.

A félelem fészke forgatókönyvét Chris Thomas Devlin írja, aki a 2022-es A texasi láncfűrészes mészárlás forgatókönyvét is írta. A film producerei közé tartozik a Vertigo Entertainment színeiben Roy Lee, akinek a Barbár című 2022-es gyomorforgató filmet is köszönhetjük. Aki ezt látta, sejtheti, hogy nem fogunk csalódni a Cobwebben sem.

Forrás: Collider
Borítókép forrása: Fórum Hungary