Barion Pixel Eleven nélkül nem fog menni – itt a Stranger Things 4. évadának teljes előzetese – Coloré

Eleven nélkül nem fog menni – itt a Stranger Things 4. évadának teljes előzetese

2022. 04. 12.

Bő egy hónap, és újra visszatérhetünk Hawkinsba – nézzétek meg velünk a Stranger Things új előzetesét.

Három éve várunk erre, a következő hónapban végre megérkezik a Netflix természetfeletti horrorsorozatának legújabb évada. A Stranger Things 4-hez készített teljes előzetesben, amit ma töltöttek fel a streaming szolgáltató Youtube-csatornájára, Max (Sadie Sink) néhai bátyja, Billy sírjánál olvas fel egy neki szánt levelet, miközben képkockákat láthatunk arról, hogy mi történt kedvenc – már nem igazán kicsi – gyerekeinkkel, mióta nem láttuk őket. „Kedves Billy. Nem tudom, hogy ez valaha eljut-e hozzád. Amióta elmentél, minden totális katasztrófa. Egy ideig megpróbáltunk boldogok lenni, normálisak, de ez lehetetlen.

Stranger Things
Forrás: Netflix

A képsorok szerint minden eddigi, a borzalmakat a sztori szerint túlélt főszereplő visszatér majd a következő etapban, így Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Noah Schnapp, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughin, Winona Ryder, Joe Keery, Natalia Dyer, Charlie Heaton és David Harbour is.

Így szól a Stranger Things negyedik évadának hivatalos leírása: „Hat hónap telt el a starcourti csata óta, amely rémületet és pusztítást hozott Hawkinsba. A következményekkel küszködve baráti társaságunk először vált el egymástól – és a középiskola bonyodalmaiban való eligazodás sem könnyítette meg a dolgokat. Ebben a sebezhető időszakban egy új és borzasztó természetfeletti fenyegetés kerül felszínre, és egy szörnyű rejtélyt tár elénk, amely megoldása végre véget vethet az „Upside Down”-ból jövő borzalmaknak.” (Nem szeretném a magyar fordítás szerinti „Tótágast” használni az Upside Down-ra, kicsit komolytalannak érzem a kifejezést egy horrorsorozathoz, ezer bocsánat.) A leíráshoz, a korszakhoz és a gyerekek eltávolodásához nagyon jól passzol az aláfestő zene is, ami a Journey Separate Ways című dala.

Az előzetes nemcsak a jövő történéseit vetíti elénk, hanem visszaemlékezéseket is láthattunk, többnyire Eleven (vagyis most már Jane Hopper) múltjából és a rajta végzett kísérletekből. Megjelenik a videóban egy újabb fajta szörny, és egy elátkozottnak tűnő ház is, és láthatjuk pár képsor erejéig, hogy mi történik a jócskán lefogyott Hopperrel Szibériában – és végre visszatér az első évad rosszfiúja, a Demogorgon is!

Az eddigi leghosszabb, kilencrészes évad ketté lesz bontva, a Volume 1 május 27-én, a Volume 2 pedig július elsején jelenik majd meg a Netflixen. A készítők korábban azt nyilatkozták, hogy az ezt követő, ötödik évad lesz az utolsó, mint ahogy eredetileg is tervezték. Ám nem kell elkeserednünk – egyelőre – mert azt rebesgetik, hogy a nagy sikerű sorozat akár egy spin-offot is kaphat a jövőben, hiszen „annyi sok történet van, amit még elmesélnénk a Stranger Things világából: új rejtélyek, új kalandok és váratlan hősök„.