Barion Pixel Hangolódj a tavaszra a Netflix újdonságaival! – Coloré

Hangolódj a tavaszra a Netflix újdonságaival!

2022. 03. 09.

Ugyan az idő felmelegedésével egyre inkább a kinti programokra helyezzük a hangsúlyt, mégis érdemes észben tartanunk, hogy hűvös estéken továbbra is válogathatunk a Netflix streaming-szolgáltató bővülő kínálatából. Lássuk, milyen újdonságok közül csemegézhetünk márciusban!

Az Adam-projekt (The Adam project)

Úgy tűnik, a Netflixnél Ryan Reynolds neve összefonódott a biztos kasszasiker gondolatával, hiszen a nemrég debütált Különösen veszélyes bűnözők (Red Notice) után március 11-én ismét találkozhatunk a színésszel Az Adam-projekt című alkotásban. Az izgalmasnak ígérkező sci-fiben mindannyiunk Deadpoolja egy olyan pilótát alakít, aki a jövőből érkezik vissza 2022-be, hogy megmentse a világot. Út közben viszont összetalálkozik tizenkétéves, gyermekkori önmagával, így a két Adam együttes erővel igyekszik legyőzni a nyomukban száguldó, futurisztikus lényeket. A Shawn Levy (aki többek között a Stranger Things és az Éjszaka a múzeumban-trilógia direktora) rendezésében készült filmben Reynolds partnerét Zoe Saldana alakítja, emellett feltűnik a Bosszúállókból ismert Mark Ruffalo és Jennifer Garner is, akik a fiatal Adam szüleiként szerepelnek a történetben. Ahogy az lenni szokott, Reynolds-tól nem érdemes filozofikus magaslatokat várnunk, viszont az előzetesek alapján a színész garantálja a tőle megszokott poénokat és akciódús jeleneteket, azaz a film tökéletes kikapcsolódást nyújthat a rossz hírektől megfáradt lelkünknek. 

Életfogytig ügyvéd (For Life) – második évad

Klasszikus történetként indul a Nicholas Pinnock főszereplésével készült For Life című sorozat első évada: Aaron Wallace-t életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik olyasmiért, amit valójában nem ő követett el. Wallace azonban visszavág, hiszen kitanulja a büntetőjogász szakmát, így nemcsak saját magának, hanem rabtársainak is segítséget nyújt a sokszor igazságtalan igazságszolgáltatással szemben. A március 9-én induló második évad hasonlóan érdekesnek ígérkezik, mint az első, hiszen a főszereplő immár szabad emberként végzi munkáját. Természetesen a történet nem lenne kerek olyan ellenlábas nélkül, mint a Kártyavárból ismerős Boris McGiver (akit egyébként arcberendezése egyértelműen simlis karakterré predesztinál) vagy Timothy Busfield. A Hank Steinberg rendezésében készült sorozatot az IMDb közönsége 7,7-re értékelte, így mindenképp érdemes belekezdenünk, ha épp túlteng bennünk az igazság iránti vágy. 

Harriet

Hasonlóképp az egyenlőség témáját feszegeti a március 15-én debütáló Harriet című alkotás, amely Harriet Tubman élettörténetét dolgozza fel a 19. századi Amerikában. Az afroamerikai Tubman rabszolgaként látta meg a napvilágot 1822-ben, majd hatéves korától kezdve különböző gazdáknak adták bérbe. Az évek során nem volt ritka, hogy durva elbánásban volt része. Egy alkalommal olyan súlyos fejsérülést szenvedett, amelybe kis híján belehalt: innentől kezdve egész hátralévő életében epilepsziás rohamokkal küzdött. Amikor 1849-ben el akarták adni egy új gazdának, úgy döntött, megszökik, így északra menekült a hírhedt Földalatti Vasút, s annak kvékerhálózata segítségével. Harriet története itt nem állt meg, hiszen innentől arra tette fel az életét, hogy felszabadítsa a hozzá hasonlóan sanyarú sorsú rabszolgákat, és kimenekítse őket a földi pokolból. Élete és munkássága több irodalmi művet, illetve filmet is inspirált, a jelenlegi feldolgozásban Cynthia Erivo személyesíti meg a rettenthetetlen asszonyt. 

Az árnyék a szemedben (The Bombardment)

Szintúgy valós történetet dolgoz fel a dán Az árnyék a szememben című alkotás is. Ole Bornedal drámája a második világháborús Koppenhágában játszódik, amelynek központi iskoláját bombatalálat éri. A filmet eredetileg 2021 októberében mutattak be a mozikban és jelenleg 7,4-es értékelésen áll az IMDb-n. Ugyan azt gondolhatnánk, hogy a csupa hazai színészt felvonultató filmben nem találkozunk ismerős arccal, tévedünk, hiszen a főszerepben a VikingekIvarjaként már ismert Alex Hogh Andersennel találkozhatunk, mellette pedig feltűnik még Caspar Phillipson is, aki a Mission: Impossible – Utóhatás című alkotásból lehet ismerős. A 16 éven felülieknek ajánlott film március 9-étől érhető el a Netflix hazai kínálatában. 

A Bridgerton család (Bridgerton) – második évad

Julia Quinn nyolcrészes regényének adaptációja minden idők legnézettebb sorozata a Neflix kínálatában: összesen 625 millió megtekintéssel büszkélkedhet. Ugyan a széria megítélése igen megosztó volt a nézők körében (egyesek a forró szexjeleneteket, mások a brit történelem megcsúfolását kifogásolták) mégis, a sorozat iránti rajongás töretlennek látszik, hiszen a streaming-szolgáltató azonnal berendelte az első évad folytatását. A második etapban újra találkozhatunk kedvenceinkkel: visszatér Lady Whistledown és mindazok, akik pletykái kellős közepén találták magukat, azaz a Bridgerton család apraja-nagyja. A történet persze új szereplőkkel is kiegészül, ezúttal már nem Daphne (Phoebe Dynevor) lesz a középpontban, hanem bátyja, Anthony Bridgerton (Jonathan Bailery) és párja, Kate Sharma (Simone Ashley). 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix