Barion Pixel Brutális gyilkossággal nyit a Sárkányok háza – kiszivárgott néhány információ a második évadról – Coloré

Brutális gyilkossággal nyit a Sárkányok háza – kiszivárgott néhány információ a második évadról

2023. 09. 20.

A forgatókönyvírók és színészek sztrájkja sokak örömére nem érinti a Trónok harca spin-offjának, a Sárkányok házának a második évadát, mert a sorozatban brit színészek szerepelnek. A folytatás miatt már tűkön ülnek a rajongók, alig várják, hogy meg tudják, mi várható a következő szezonban.

Kiderült, hogyan folytatódik a Sárkányok háza

Kiszivárgott a Sárkányok háza sorozat következő évadának első részének története. Szóval a cikk SPOILERT tartalmaz a következő epizódokra!

A Sárkányok háza első évada szomorú véget ért, óriási veszteség érte Rhaenyra Targaryen királynőt, Lucerys Velaryont, a fiát megölte az unokatestvére, Aemond Targaryen. Ez a szörnyű eset George R. R. Martin Tűz és vér című könyvében az amúgy is feszült helyzetet totális háborúvá változtatja.

Most a Redanian Intelligence azt állítja, hogy megtudta, mi lesz a címe a második évad premier epizódjának. A Sárkányok háza 2. évadának első része állítólag a Fiú a fiúért címet viseli.

A könyv története szerint nagyjából ott kell folytatódnia az új részeknek, ahol az első évad abbamaradt. Lucerys halála után Daemon Targaryen, Rhaenyra királynő forrófejű férje felkeresi néhány kapcsolatát Királyvárban, ahol Rhaenyra féltestvére, Aegon király ül a Vastrónon, amelyre igényt tartanak. Alapvetően Daemon találta ki a Városi Őrséget, más néven az aranyköpenyeseket, így rengeteg kapcsolata van Királyvár rendfenntartói között. Ismeri Mysariát is, egy prostituáltat, aki befolyásos információkat tudhat.

A könyvben Daemon ekkor már Harrenhal várában tartózkodik. Levelet küld feleségének, Rhaenyrának: Szemet szemért, fiút fiúért, ami szerint bosszút fog állni Lucerysért. Majd Mysariához fordul. Felbérel két férfit, akiket a történelem csak Vér és Sajt néven ismer. Vér (Blood) a Városi Őrség egykori tagja, Sajt (Cheese) pedig a Vörös torony egykori patkányfogója, aki jól ismeri a vár titkos átjáróit.

Ők ketten beszivárognak a Vörös toronyba, ahol Helaena Targaryen királynőt találják a gyermekeivel. Helaena édesanyja, Alicent Hightower is jelen van, őt Vér és Sajt megkötözik, és választás elé állítják Helaenát: melyik fiát öljék meg? Ha nem választ, Vér mindannyiukat megöli. Helaena gyötrődve választja Maelort. Vér ehelyett megöli Jaehaeryst, ezután kisfiú fejével a kezükben elmenekülnek a Vörös toronyból.

Hogy fog zajlani a sorozatban?

A tévésorozatban kicsit biztosan másképp lesz majd minden, mivel Daemon nem Harrenhalban van, amikor Lucerys meghal, hanem Sárkánykőn. Ha lehet hinni a híreknek, akkor egy halászhajón beoson Királyvárba, és ott találkozik az alvilági kapcsolataival. Utána továbbáll Harrnehalba.

Illetve a sorozatban Helaena gyermekei közül eddig csak az ikreket, Jaehaerát and Jaehaeryst láthatunk, nem szerepelt még Maelor. Megoldhatják úgyis, hogy az ikrei, egy fiú és egy lány között kell választania Helaenának, de ezt pontosan nem tudni.

Redanian Intelligence szerint a Vér és Sajt jeleneteket már az év elején leforgatták. Illetve korábban kerültek ki képek a forgatásról, amiken egy temetési meneten látható Alicent Hightower és Helaena Targaryen.

Forrás: Redanian Intelligence, Fansided

Borítókép forrása: HBO / Sárkányok háza c. sorozat