Barion Pixel Ezeket érdemes tudni a Sárkányok háza készülő 2. évadáról – Coloré

Ezeket érdemes tudni a Sárkányok háza készülő 2. évadáról

2023. 04. 27.

A Trónok harca testvérsorozata, a Sárkányok háza beváltotta a rajongók várakozásait, így már mindenki nagyon várja a folytatást, amiről egyre több információ kerül ki.

Több tűz és több vér! Ryan Condall showrunner megerősítette, hogy az HBO Max legsikeresebb spin-offjának következő évada már forog, így türelemmel kivárva, de ismét elmerülhetünk a vérben, a sárkányokban és a Westerost uraló Targaryen-ház elkerülhetetlen bukásának történetében.

A Sárkányok háza 2. évadának csak nyolc része lesz, míg az első évada összesen 10 epizódot tartalmazott. A készítők szerint a csökkentés oka a cselekményből adódik, nem pedig a költségvetésből.

Emma D'Arcy, Sárkányok háza, Rhaenyra Targaryen
Forrás: Northfoto

A főszereplők közül biztosan visszatérnek Emma D’Arcy, Olivia Cooke, Matt Smith, Eve Best, Steve Toussaint, Rhys Ifans, Fabien Frankel, Ewan Mitchell és Tom Glynn-Carney karakterei. Mivel a karakterek felnőttek, feltehetőleg nem lesz annyi időugrás a második etap történetében, mint az elsőnél volt.

A showrunner szerint új tehetséges színészek is felbukkannak majd. Négy nevet már be is jelentettek közülük. Simon Russell Beale alakíthatja Ser Simon Strongot, Harrenhal várnagyát, aki Lord Larys nagybátyja. Freddie Fox kapta Ser Gwayne Hightower szerepét, Gayle Rankin pedig Alys Rivers-t formálja meg, egy gyógyítót. A negyedik színész Abubakar Salim a Velaryon flotta egyik tengerészét alakítja majd.

A híresztelések szerint ismét feltűnik majd a Sonoya Mizuno által megformált Fehér Féreg is, ami azért érdekes, mert az első évad eseményei azt sugallták, hogy meghalt a tűzben. A folytatás elkészítésében is közreműködik természetesen az eredeti regények írója, George R.R. Martin.

Sárkányok háza, Rhaenyra Targaryen, Emma D'Arcy, Olivia Cooke
Forrás: Northfoto

Martin a maga részéről nagy rajongója a Sárkányok házának, amely 2023 januárjában elnyerte a legjobb drámasorozatnak járó Golden Globe-díjat.

Nem igazán tudom értékelni a sorozatot, ez őrültség is lenne, aligha vagyok tárgyilagos… de szeretném megdicsérni a showrunnereket, Ryan Condalt és Miguel Sapochnikot, valamint a szereplőket és a stábot az általuk végzett fantasztikus munkáért.

A Sárkányok háza cselekményéről igen keveset tudni, annyira titkos, hogy még a szereplők sem kapják meg, csak nagyon kis adagokban a forgatókönyvet. De az biztos, hogy izgalmas évad várható. Az Aegon II-t alakító Glynn-Carney így nyilatkozott:

Alig várom, hogy Aegon vért izzadjon és összeszorított foggal még nagyobb pusztítást végezzen. Annyit mondhatok, hogy nagyon keményen edzünk, és gondoskodunk arról, hogy testünk elég jó állapotban legyen ahhoz a megerőltető munkához, amit a 2. évad megkíván.

Forrás: Deadline
Borítókép forrása: Northfoto