Barion Pixel Több műfajt ötvöz egyszerre a Picasso-legenda 2050 – Romantikus regény tele művészettel, történelemmel, na meg sci-fivel – Coloré

Több műfajt ötvöz egyszerre a Picasso-legenda 2050 – Romantikus regény tele művészettel, történelemmel, na meg sci-fivel

2024. 06. 04.

A Picasso-legenda 2050 ahogy neve is utal rá, nem napjainkban játszódik, ám tekintve, hogy művészet, történelem és sci-fi is szerepelnek benne, bizony bármi megtörténhet!

Elsők között olvashattam a Picasso-legenda 2050 című történetet, és bár nehezen fogadom be az újat, ez a kötet egy pillanat alatt beszippantott, és tudni akartam, hogy hogyan végződik ez a csavaros mese, és hogyan kerül bele Picasso.

A Picasso-legenda nyomában

Az szerző, Koch Beatrix sokat kutatott, hogy létrejöhessen ez a történet, hiszen amellett, hogy a fantázia szüleménye, számos történelmi és művészettörténeti utalás van benne, amelyek mind igazak. Ezek köré a tények köré szerveződik hát a két főhős élete, ami Borisz Latsky tudósról és feltalálóról, valamint szerelméről, dr. Marilyn Hendricksonról szól. A művészet szeretete kovácsolta köztük a mára már nem lángoló, sőt, halottnak hitt szerelmet, ám mindennek ellenére kapcsolatban maradnak. Így történhet tehát meg az, hogy Borisz hívására Marilyn is visszautazik az időben, hogy találkozhasson nagy kedvencével, Picassóval. Nem tudhatja akkor még azonban, hogy sokkal több lesz ez egy egyszerű találkozásnál: nemcsak a Picasso-legenda nyomába erednek, de még egy igencsak különös szerelem is szövődik.

A történetben láthatjuk, milyen az elképzelt 2050-es év, és azt is, hogy milyen volt az élet az 1920-as években, amikor Picasso élt és alkotott.

A Picasso-legenda 2050 a jövőbe és a múltba repít, mindezt a művészeteken keresztül / Fotó: Karsa Tímea
A Picasso-legenda 2050 a jövőbe és a múltba repít, mindezt a művészeteken keresztül / Fotó: Karsa Tímea

Ajánlott azoknak, akiket érdekel a jövő és a múlt, na és persze a jelen is, nem is beszélve a romantikáról, merthogy ebben a regényben az is van dögivel.

Na meg az állandó kérdés: mi is tulajdonképpen a Picasso-legenda, és mi köze van 2050-hez? A válaszhoz részesei kell lennünk ennek a mozgalmas, és igencsak izgalmas történetnek.

Nyitókép forrása: Karsa Tímea