Barion Pixel Nyaralós filmek, amikkel a vakációra hangolódhatunk – Coloré

Nyaralós filmek, amikkel a vakációra hangolódhatunk

2021. 06. 20.

Ahogyan a karácsonyi moziknak télen, a nyaralás-utazás témájú filmeknek most van a “szezonjuk”, a szobában hűsölve szívesen megnézünk egy-egy ilyen alkotást – ha megyünk nyaralni, akkor hangolódásnak, ha nem, akkor pedig azért, hogy kicsit sajnáljuk is közben magunkat. Órákig lehetne sorolni a lista pontjait, mi most ötöt hoztunk nektek.

Nagyfiúk (2010)

nagyfiúk nyaralás
Forrás: northfoto.com

Igazából ennek a résznek az lenne az őszinte címe, hogy “Adam Sandler filmjeinek fele”, hiszen a Kellékfeleségtől elkezdve az 50 első randin át a Kavarásig mindnek része a nyaralás vagy az egzotikus környezet. Mégis a Nagyfiúkat emeltem ki közülük, mert az egy igazi családi mozi lett, felsorakoztatva megannyi Saturday Night Live-os arcot. Ez persze nem csoda, hiszen annak idején Sandler is a szkeccsműsorból emelkedett sztárrá. A sztori szerint a gyerekkori kosárcsapatból verbuválódott baráti társaság egykori edzőjük halála miatt újból találkozik, és a búcsúztató után családostól-mindenestől elutaznak egy hosszúhétvégére kikapcsolódni. Rob Schneider, Kevin James, David Spade, Chris Rock, Maya Rudolph, Salma Hayek és társaik gondoskodnak a nevetésről.

Páros mellékhatás (2009)

páros mellékhatás
Forrás: northfoto.com

Jason (Jason Bateman) és Cynthia (Kristen Bell) szeretné rendbe hozni kissé megtépázott házasságát azzal, hogy egy trópusi üdülőparadicsomba utaznak – viszont olcsóbban kijön az út ára, ha rajtuk kívül még három párt elvisznek magukkal. Így kénytelen-kelletlen, de csatlakoznak hozzájuk barátaik, akik elsőre sajnos nem tudják, hogy a nyaralás terápiás foglalkozásai nem fakultatívak. Ahogy a Nagyfiúkban, itt is sztárparádé tündököl a vásznon, Kristin Davis, Vince Vaughn, Jon Favreau mellett egy meglepetésszerepben feltűnik Jean Reno is.

Chevy Chase nyaralós filmjei

európai vakáció
Forrás: northfoto.com

Nem lehetne teljes ez a lista a National Lampoon’s filmek nélkül, hiszen a Családi vakáció (1983), az Európai vakáció (1985) és a kicsit a sorból kilógó Karácsonyi vakáció (1989) a műfaj klasszikusai. A tökéletlen Griswold család utazásait bemutató filmek az idő múlásával sem vesztettek a humorukból, ezen felbuzdulva készült egy folytatás is hozzájuk pár éve Ed Helms és Christina Applegate főszereplésével, de azt valahogy nem vette be a gyomrom. Talán mert az eredetit utánozni sem lehet.

RV – Rumlis vakáció (2006)

rumlis vakáció nyaralás
Forrás: northfoto.com

A néhai Robin Williamset humoros filmjeiről ismertük, pedig volt neki jó pár komoly, drámai szerepe is (A halászkirály legendája, Patch Adams, Holt költők társasága). Nos az RV, a magyarban Rumlis vakációként futó mozi nem karrierje egyik fénypontja, de attól még aranyos kis családi film lett, amiben a lakóautóval való utazás minden viszontagságát végigkövethetjük.

Négyen egy gatyában (2005)

Négyen Egy Gatyában
Forrás: northfoto.com

Ó, a nosztalgia! Amikor Alexis Bledelt már a fél világ Rory Gilmoreként ismerte, Blake Lively viszont még nem volt Serena Van Der Woodsen a Pletykafészek sorozatban, és America Ferrara is a Betty, a csúnya lány főszerepe előtt állt, akkor Amber Tamblynnel karöltve megalkották kamaszkorunk egyik ikonikus filmjét. A csodával határos módon mindegyik barátnőre illő farmernadrág körbeutazta a fél világot, hogy mintegy a barátságuk jelképeként végigsegítse őket egy különtöltött nyáron. Tipikus kétezres évekbeli tinifilm, de annyira szerettük!