Barion Pixel Julia Roberts a világvége Karenje? Izgalmat és drámát ígér a Netflix decemberi kínálata – Coloré

Julia Roberts a világvége Karenje? Izgalmat és drámát ígér a Netflix decemberi kínálata

2023. 12. 01.

Kibertámadás a Fehér Házban. Diána hercegné halála. Leonard Bernstein szerelmi élete. Csak néhány téma a Netflix decemberi kínálatából, amelyek ugyan korántsem biztosítják az ilyenkor kötelező karácsonyi hangulatot, sokkal inkább elgondolkodtatnak minket olyan összetett kérdésekről, mint a szerelem, a zene fontossága vagy épp az élet élvezete. Lássuk, mire számíthatunk a Netflixen decemberben!

Ugyan a december kapcsán hajlamosak vagyunk azonnal az ünnepi hajtásra asszociálni, nem árt, ha időről időre picit visszaveszünk a tempóból. A Netflix decemberi kínálata több szempontból is kikapcsolódással kecsegtet: érkezik Julia Roberts apokaliptikus családi drámája, Bradley Cooper élte szerepében és a Korona befejező részei is.

Netflix december

Távol a világtól (Leave the world behind)

  • megjelenés: december 8. 

Ha a mesterséges intelligencia nem okozna elég fejtörést a világnak élesben, akkor a Távol a világtól kapcsán egész biztosan elgondolkodunk a kérdésről. Sam Esmail (Mr. Robot) író, rendező ezúttal Rumaan Alam azonos című regényét használta fel egy olyan posztapokaliptikus világ felvázolására, amelyben két család a véletlen folytán egy fedél alá kerül egy vidéki nyaralóban, épp akkor, amikor egy kibertámadás romba dönti az Egyesült Államok digitális infrastruktúráját. 

Netflix december, Netflix, december
Kép forrása: Axelle-Bauer Griffin/Getty Images

A dráma nemcsak az érdekfeszítő történetszál, hanem a készítők miatt is érdemes a figyelmünkre: az alkotást a volt amerikai elnök, Barack Obama és felesége, Michelle Obama által létrehozott produkciós cég (Higher Ground Productions) készítette, a főbb szerepekben pedig Julia Roberts, Ethan Hawke és Mahershala Ali bukkannak fel. 

Kiknek ajánljuk: akik szeretik a csavaros thrillereket. 

Szereplők: Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali, Myha’la

A korona (The Crown) 6. évad 2. rész

  • megjelenés: december 14. 

Lassacskán a végéhez közeledik Peter Morgan 2016-ban útjára induló történelmi drámája, A korona (The Crown). Miután a hatodik évad első felében tanúi lehettünk Diána hercegné (Elizabeth Debiczki) tragikus halálának, a második etap a hírek szerint fiaira, Vilmos és Harry hercegre koncentrál majd. Morgan már előzetesen kifejtette, hogy a Harry herceg (Fflyn Edwards) és Meghan Markle körüli őrült médiafelhajtás már nem képezi részét a történetszövésnek: a sorozat záróetapjában sokkal inkább Vilmos herceg (Senan West) és Katalin hercegné (Meg Bellamy) bimbózó kapcsolatát veszik majd górcső alá. 

Érdekesség, hogy a 6. évad első etapja (amely november 14-én debütált a Netflixen) korántsem részesült annyira pozitív fogadtatásban, mint a korábbi évadok, sőt! A The Guardian ítészei szerint „olyan rossz, hogy az már testen kívüli élménynek számít”, a BBC kritikusa pedig „ügyetlen és kiszámítható” vége miatt kritizálta a királyi családról szóló drámát. Ennek némiképp ellentmond a két legnagyobb filmes oldal, az imdb és a Rotten Tomatoes értékelése: míg az imdb-n átlagosan nyolc pont fölé lövik a nézők a hatodik évad első felének egyes epizódjait, addig a Rotten Tomatoes-on átlagosan 93%-osra értékelték azokat a nézők. 

Kiknek ajánljuk: akiket érdekel a brit királyi család, különösen II. Erzsébet királynő és Diána hercegné élete. 

Szereplők: Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Dominic West, Elizabeth Debicki

Maestro

  • megjelenés: december 20. 

Ugyan Bradley Cooper már a Csillag születikben is bizonyította különleges színészi képességeit, valószínűleg a Maestro című alkotás lesz az, amely őt magát felrepíti a csillagok közé. A Maestróban Cooper ezúttal a zeneművészeti ikon, Leonard Bernstein bőrébe bújik, Lady Gaga helyett pedig Carey Mulligan alakítja párját, Felicia Montealegre Cohn Bernsteint. A film az előzetes alapján kettejük kapcsolatát helyezi fókuszba attól kezdve, hogy a negyvenes években megismerkedtek, mindenféle párkapcsolati zűrön át egészen érett, idős korukig, mindezt persze a megfelelő zenei betétekkel fűszerezve.

A Maestro az eddigi kritikák alapján az év egyik legjobban várt filmje: a Rolling Stone magazin „egy abszolút csodaként” hivatkozik rá, míg a BBC kritikusa főképp Carey Mulligan performanszát emelte ki, amelyet „elsöprő erejűként” fémjelzett.

Kiknek ajánljuk: Azoknak, akik tisztában vannak vele, hogy minden hosszú távú kapcsolatban léteznek hullámhegyek és hullámvölgyek. 

Szereplők: Carey Mulligan, Bradley Cooper