Barion Pixel Julia Roberts a világvége Karenje? Izgalmat és drámát ígér a Netflix decemberi kínálata – Oldal 2 – Coloré

Julia Roberts a világvége Karenje? Izgalmat és drámát ígér a Netflix decemberi kínálata

2023. 12. 01.

Kibertámadás a Fehér Házban. Diána hercegné halála. Leonard Bernstein szerelmi élete. Csak néhány téma a Netflix decemberi kínálatából, amelyek ugyan korántsem biztosítják az ilyenkor kötelező karácsonyi hangulatot, sokkal inkább elgondolkodtatnak minket olyan összetett kérdésekről, mint a szerelem, a zene fontossága vagy épp az élet élvezete. Lássuk, mire számíthatunk a Netflixen decemberben!

Rebel Moon 1. rész: A tűz gyermeke (Rebel Moon: Part I: A Child of Fire)

  • megjelenés: december 22. 

Korántsem túlzás azt állítani, hogy Zack Snyder (300Az acélemberA halottak hadserege) új, nagyszabású sci-fijét nem a Csillagok háborúja inspirálta. A rendező elmondása szerint 1977 fontos év az életében, hiszen ekkor mutatták be a Csillagok háborúja: Egy új remény című filmet, amely egyáltalán elindította a filmezés útján. (A még jócskán gyermek rendező kapott egy kisebb kamerát, amellyel felvette a játék figurái mozdulatait.) Snyder azóta is arra vágyott, hogy George Lukashoz hasonlóan egy általa elképzelt univerzumot jelenítsen meg a filmvásznon, s ez a terve most, a Rebel Moonnal látszik megvalósulni. 

Netflix december, Netflix, december
Kép forrása: Andreas Rentz/Getty Images

Snyder univerzumában egy, a galaxis peremén élő, békés kolóniát fenyeget egy zsarnoki uralkodó erő, de a közösség egyik lakójának, Korának (Sofia Boutella) van esélye fordítani a sors szomorú kerekén. Snyder szerint „Istennek hála”, hogy rátalált Sofia Boutellára, mivel a színésznő egyedi képességei egyszerre képesek erőt és gyengédséget vinni a komplex karakterbe. 

Kiknek ajánljuk: Akik szerették a Star Warst, valószínűleg a Rebel Moont is kedvelni fogják. 

Szereplők: Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Charlotte Maggi, Ed Skrein

Berlin

  • megjelenés: december 29.

Mindössze két éve annak, hogy véget ért az óriási népszerűségnek örvendő La Casa de Papel, magyar nevén A nagy pénzrablás, úgy fest, a sorozat, s annak egyes karakterei a mai napig izgalomban tartják a közvéleményt. A Netflix decemberi kínálatában újra felbukkan az egyik ikonikus figura, Andres „Berlin” de Fonollosa (Pedro Alonso), akinek összetett karaktere olyannyira megihlette az író csapatot, hogy külön sorozatot („Spin-Off”) érdemelt ki a készítőktől. 

„Biztos vagyok benne, hogy jól fogtok szórakozni, mert ezt a sorozatot azért forgatom, hogy jól érezzem magam” – nyilatkozta a Netflix munkatársainak a munkálatokról a Berlint megszemélyesítő színész, Pedro Alonso. Alonso egyébként néhány kulisszatitkot is elárult a spin-offról: elmondása szerint a sorozatban fénykorában (azaz mielőtt halálos végkimenetelű betegséggel diagnosztizálták karakterét) láthatjuk a megboldogult Berlint, aki ezúttal 44 millió dollár értékű ékszer ellopására készül nem mindennapi csapata társaságában. 

Kiknek ajánljuk: Akik imádták A nagy pénzrablást.  

Szereplők: Pedro Alonso

Forrás: WONetflix.com
Borítókép forrása: Europa Press News/Getty Images