Barion Pixel Ember Márk és Veréb Tamás a József Attila Színház új darabjában – Érkezik a Shrek, a musical – Coloré

Ember Márk és Veréb Tamás a József Attila Színház új darabjában – Érkezik a Shrek, a musical

2024. 04. 16.

A 2024/25-ös évad igazi meglepetéseket tartogat a József Attila Színházban, hiszen többek között érkezik a Shrek, mégpedig Ember Márk és Veréb Tamás főszereplésével.

https://colore.hu/meghitt-unnepek/23-ev-shrek-a-zold-ogre-kviz/

Műsoros sajtótájékoztató keretében jelentette be a József Attila Színház a következő évad premierjeit. A Társulat nem bízza a véletlenre a sikert, ugyanis hét darabot is bemutatnak, ami komoly munkát jelent úgy a rendezőknek, mint a színészeknek és a táncosoknak. Az egyik legnagyobb durranás kétségkívül a Shrekből készült musical lesz, amiből a színészek elő is adtak két dalt. A kórussal megtámogatott dalok dupla szereposztásban csendülnek fel. Shreket Ember Márk és Zöld Csaba jeleníti meg, Fiona hercegnőn Tóth Angelika és Horváth Csenge osztoznak, Szamár szerepében pedig Veréb Tamást és Balzsovszky Ákost láthatjuk. Szerephez jut még Farquaad nagyúr is, akit Fekete Gábor és Fila Balázs játszanak. Utóbbi két színész estéről estére főszerepben mutatja meg játékát az Equus című drámában, ami ugyancsak a Színház nagy dobásai közé tartozik.

A darabot Szente Vajk rendezi, aki a dalszövegek fordításában is részt vett. Mint mondta, már elkezdték a felkészülést, a bemutató pedig 2025. nyarára várható.

József Attila Színház a Shreken túl – Ezzel készülnek nekünk

A Shreken kívül is érdekes és izgalmas bemutatók várnak ránk a következő évadban. Erről tanúskodik A lovakat lelövik, ugye? című darab is, aminek során a színpad egyfajta tévéstúdió lesz, ahol a közönség Fila Balázsra és Pikali Gerdára lesz bízva.

A Három férfi és egy mózeskosár Bagó Bertalan rendezésében kerül színpadra, amikor is három férfi egy kisbabát talál, és azt nézhetjük végig, hogy hogyan születnek meg bennük az apai ösztönök, és hogy mivel is kell szembenézni egy kisbaba gondozása során. A rendező elmondta, hogy vígjátékra készülhetünk, és hogy az igazi kihívást az jelenti, hogy az előadáson nem szerepelhet valódi kisbaba, és a néző pontosan tudni fogja, hogy a színészek csak eljátsszák majd, hogy élő kisbabát tartanak a kezükben, mégis minden olyan érzést átadnak, amit ők a színpadon átélnek egy valódi kisbabával.

Lengyel Ferenc Az ötödik pecsét című filmet viszi színpadra, melynek főszerepeiben Fila Balázs, Chajnóczki Balázs, Quintus Konrád, Horváth Sebestyén és Zöld Csaba láthatóak.

A Mikve című darab Balázs Zoltán rendezésében lesz látható a stúdiószínpadon, melyben Kónya Merlin Renátát, Fehér Annát, Szabó Gabit és Pikali Gerdát láthatjuk.

A Luxemburg grófja is új értelmezésben, egy zenés vígjátékként látható, aminek a bemutatója idén szeptemberben várható, valamint a Flamenco, Vérnász című darab is, aminek október harmadikán lesz a premierje.

Nyitókép forrása: József Attila Színház