Barion Pixel Emilia Clarke mesterséges anyaméh segítségével vállalna gyermeket következő filmjében – Coloré

Emilia Clarke mesterséges anyaméh segítségével vállalna gyermeket következő filmjében

2023. 07. 14.

Az Emilia Clarke és Chiwetel Ejiofor főszereplésével készülő sci-fi igazi társadalomkritikus alkotás lesz, itt is az első előzetes.

Rachel (Emilia Clarke) és Alvy (Chiwetel Ejiofor) New Yorkban, egy nem is olyan távoli jövőben élnek, ahol a technológia egyre kényelmesebb életet biztosít az emberek számára. A nő, mint egy technológiai vállalat feltörekvő vezetője, előnyös helyre kerül a „Womb Center”-nek nevezett intézményben, amely kényelmes (és igencsak megosztó) szülést kínál a pároknak levehető, tojás alakú mesterséges méhek segítségével. Ezek a készülékek megszabadítják a nőket a várandósság minden nyűgjétől és a szülés fájdalmaitól, és a férfiak is megtapasztalhatják, milyen lehetne kihordani egy gyermeket. De férje, Alvy, akit botanikusként a természet vonz a legjobban, a természetes úton történő gyermekvállalást részesíti előnyben. Ez adja az igen szórakoztatónak ígérkező film alapkonfliktusát, melynek előzetese tegnap érkezett meg:

Sophie Barthes rendező harmadik nagyjátékfilmje, a The Pod Generation a távolságtartó szülői nevelés társadalmi szatírája, amely a technológia, a természet és a társadalom kapcsolatát kutatja. Fantáziadús világában a mesterséges intelligencia kávét főz, pirítóst készít, nyomon követi a produktivitást, és méri az emberek „boldogság indexét”. De milyen áron? Barthes vicces, filozófiai érzékenységgel nyúl a témához, megkérdőjelezi a társadalom kényelem iránti szédületes törekvését, a technológia behatolását az életünkbe, és annak minden szeletének árucikké tételét.

Emilia Clarke
Forrás: Axelle/Bauer-Griffin / Contributor / Getty Images

A sci-fi-t a 2023-as Sundance Filmfesztiválon mutatták be, a mozinézők augusztus 11-től láthatják majd a vásznon.

Borítókép forrása: IMDB