Barion Pixel L.S.D. – Itt mindenkinek elgurult teljesen a gyógyszere: az Örkény Színház darabjáért a közönség is megőrül – Coloré

L.S.D. – Itt mindenkinek elgurult teljesen a gyógyszere: az Örkény Színház darabjáért a közönség is megőrül

2024. 05. 14.

Bodó Viktor állította színpadra a Lidércek, Shaxpeare, Delírium című darabot. Shakespeare Szentivánéji álom című klasszikusát Závada Péterrel gondolták újra az Örkény István Színházban.

Performance 16968701487j
fotó: Örkény István Színház

A darab azóta is nagy sikerrel fut, alig lehet rá jegyet kapni. Nehéz lenne leírni, hogy pontosan miről szól, hiszen egy improvizációs darabról van szó, mondhatjuk úgy is: itt mindenkinek elgurult a gyógyszere.

A darab leírásában csupán ennyi szerepel:

Egy férfi. És még egy. Meg két nő. Egy ideális narrátori bariton, valamint egy rakás leszokófélben lévő ápolt egy drog-és alkohol rehabilitációs intézetben. Egynéhány viszonzatlan szerelem. Aztán mégis. Aztán mégsem. Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Plusz egy talicska aprómajom.  Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be. Egy szamár, egy szonár és egy szamovár.  Na de kire? Biztosan Puckra.  Oh, no! Pont a rehabon? Épp ma? Gyarországon? Vagy az egész csak egy álom? Szentivány Néni álma? Hmm. Utye-utye? Na de komolyra fordítva a szót: tósz.

Performance 1696870147hr
fotó: Örkény István Színház

Ember legyen a talpán, aki tudja, hogy mire számítson akkor, ha beül az előadásra a színházba. Minden esetre a nézők imádják.

Szereplők: Polgár Csaba, Hámori Gabriella, Zsigmond Emőke, Borsi-Balogh Máté, Józsa Bettina, Ficza István, Kókai Tünde, Friedenthal Zoltán, Máthé Zsolt, Hajduk Károly, Jéger Zsombor, Novkov Máté, Patkós Márton

/szelavi/kultura/elgurult-gyogyszere-orkeny-szinhaz/