Barion Pixel Mit tudunk az Andor folytatásáról? – Coloré

Mit tudunk az Andor folytatásáról?

2023. 07. 24.

Az Andor a Disney+, talán mondhatjuk, hogy legjobb Star Wars sorozata lett. (Igen, a Mandalórinál is jobb lett szerintem, nézzétek meg, tényleg érdemes.) Sajnos, viszonylag kevesen nézik, de szerencsére berendelték még egy, utolsó évadra.

Mikor várható az Andor?

A Disney+-on 2022-ben megjelent Star Wars-műsorok közül a legnagyobb meglepetést nem más, mint Andor jelentette. Ez a sorozat Cassian Andort (Diego Luna) múltját követi nyomon, akit a Zsivány Egyesben ismerhettünk meg. Vagyis a történetből azt tudhatjuk meg, hogy hogyan válik Andor a Lázadók Szövetségének teljes jogú tagjává válik.

Ami a 2. évad premierjét illeti, a Disney még nem közölt megjelenési dátumot, de a sorozat valószínűleg 2024. augusztusában visszatér.

A sorozat 2. évadának forgatása 2022 novemberében kezdődött az Egyesült Királyságban, és 2023 nyaráig folytatódott. Ezután megkezdődik az utómunka, a vizuális effektek, a vágás és egyéb kulisszák mögötti munkák. Egyetlen dolog ad okot az aggdalomra, ez pedig a forgatókönyvíró-sztrájk, ami miatt a showrunner Tony Gilroy megerősítette, hogy felhagy minden, a műsorral kapcsolatos kötelezettségével, így lehetséges, hogy ebből fakadóan késni fog a 2. évad.

Andor
Kép forrása: Image Group LA / Contributor / Disney General Entertainment Content / Getty Images

Kik szerepelnek a 2. évadban?

Diego Luna mellett visszatér Stellan Skarsgård a lázadók vezetőjeként, Luthen Raelként. A többi szereplő: Kyle Soller Syril Karn köztisztviselő, Genevieve O’Reilly a birodalmi szenátor és a titkos lázadó vezető, Mon Mothma, Denise Gough a Birodalmi Biztonsági Iroda (ISB) felügyelője, Deedra Meero, Faye Marsay a lázadók ügynöke, Vel Sartha, Varada Sethu Vel barátja, Cinta Kaz, Elizabeth Dulau Luthen asszisztense, Kleya Marki, Duncan Pow Cassian másik barátja, Ruescott Melshi, Forest Whitaker Saw Gerrera, Ben Chapman Cassian droidjának, B2EMO-nak a hangja, és természetesen Adria Arjona, mint Cassian barátja, Bix Caleen.

A Zsivány Egyes egyik színésze, aki nem tűnt fel az első évadban, de a másodikban még szerepelhet, Alan Tudyk az átprogramozott birodalmi droid K-2S0. Tudyk 2021-ben megerősítette, hogy nem fog szerepelni az 1. évadban, de Tony Gilroy azt mondta neki, hogy karaktere később fog feltűnni a sorozatban. 

Andor
Kép forrása: Alberto E. Rodriguez / Stringer / Getty Images Entertainment / Getty Images

Miről szól az Andor 2. évada?

Bár jelenleg nincs hivatalos szinopszis az Andor 2. évadáról, valószínűleg Cassiant követi majd továbbra is. Tony Gilroy elmagyarázta, hogy a 2. évad három epizódból álló ívekből áll majd, amelyeket „blokkoknak” neveznek, és hogy minden blokk egy éven keresztül játszódik (összesen négy év), az utolsó pedig a Zsivány Egyes eseményeihez vezet. 

Forrás: Collider, The Digital Fix

Borítókép forrása: Alberto E. Rodriguez / Stringer / Getty Images Entertainment / Getty Images

/szelavi/kultura/andor-folytatas/