Barion Pixel Ahsoka kvíz: mennyire ismered Anakin Skywalker tanítványát a Star Wars-sagából? – Coloré

Ahsoka kvíz: mennyire ismered Anakin Skywalker tanítványát a Star Wars-sagából?

2023. 09. 09.

Mennyit tudsz Anakin Skywalker egykori padawanja, Ahsoka Tano harcstílusáról, modoráról és az őt kísérő bagolyról? Teszteld tudásod, hogy kiderüljön, mennyire vagy képben a Csillagok háborúja kibővült univerzumában!

Augusztus 23-án debütált a Disney+-on a Star Wars-univerzum legújabb etapja, az Ahsoka című sorozat. Ahsoka Tano karaktere talán nem mindenki által ismert: a figura ugyanis a filmekben nem, kizárólag a köztes, azóta készült sorozatokban (így például A klónok háborújában vagy a Lázadókban) tűnik fel. 

Ahsoka kvíz, Ahsoka, Star Wars
Ahsoka kvízünkből kiderül, mennyire ismered a Star Wars egyik legfontosabb karakterét.Kép forrása: AAronP/Bauer-Griffin/Getty Images

Az egybeesés nem véletlen: a Star Wars-univerzum atyja, George Lucas ugyanis csak A klónok háborúja előkészületei során fedte fel Dave Filoni előtt Ahsoka „létezését”, aki meglepve konstatálta, hogy ezek szerint Anakin Skywalkernek is volt egy padawanja. Persze, mielőtt Darth Vaderré avanzsált volna. 

2008-as debütálása óta Ahsoka sokak számára kedves karakterré nőtte ki magát: a talpraesett, szókimondót togruta rendkívül hamar elsajátította mesterétől az alapokat és nélkülözhetetlen szerepet játszott a klónok háborújában, majd Palpatine szenátor hatalmának megdöntésében is. 

Rosario Dawson főszereplésével készült sorozat azonban már a Galaktikus Birodalom bukása után játszódik: a sötét erő újra mozgolódni kezd, a hívek Thrawn Admirális (Lars Mikkelsen) visszatérését rebesgetik. Ahsoka újra kihívások elé kerül, s a tét óriási: vajon sikerül-e gátat szabni a félelmetes ellenség felemelkedésének?

„Tudtam, hogy a rajongók számítanak ránk, meg akartam találni számukra a tökéletes Ahsokát” – véli Dave Filoni, aki ezúttal is John Favreau-val karöltve alkotta meg a Disney+-on futó sorozatot. „Amikor Rosario először felvette a kosztümöt és megpillantottam, tudtam, hogy megvagyunk. Éreztem, hogy ő lesz a tökéletes a szerepre” – mesélte Filoni ugyanebben az interjúban. 

Akárhogy is Ahsoka visszatért, s reméljük, számtalan meglepetést tartogat számunkra! De vajon mennyire ismered a togruta padawant? Teszteld tudásod Ahsoka-kvízünkben!

Források: Starwars.fandom.com
Borítókép forrása: SOPA Images/Getty Images