Barion Pixel 365 nap 3. része, avagy spoiler a köbön – Coloré

365 nap 3. része, avagy spoiler a köbön

2023. 10. 03.

Az év 365 napból áll, de egy háromrészes sorozat cím is pontosan ez. A trilógia kapott hideget és meleget is, de a Forbes magazin legnépszerűbb filmek 10-es listájában szerepelt 2020-ban.

A Netflix film is nagy rajongótábort szerzett magának, de a szereplőknek is meghozta a hírnevet. A nagysikerű film alapját Blanka Lipinska hasonló című romantikus bestsellere adja.

365 nap

A lengyel romantikus film első része a 365 nap, amely 2020 júniusában került vászonra. A megjelenése után csak a szegény ember Szürke ötven árnyalataként emlegetett film a lengyel Lauráról (Anna-Maria Sieklucka) szól, aki barátaival Szicíliába utazik, hogy méltón megünnepelje születésnapját, de mit ad Isten, nem elrabolja Massimo? De! Massimo (Michele Morrone) pedig nem más, mint egy maffiózó, aki apja megölése után kénytelen átvenni a szervezet vezetését.

A két főszereplő szála akkor ér össze, amikor Laura Szicíliában gondolja úgy, hogy ha remény van megmenteni a mindentől mentes kapcsolatát, az bizony ott lehetséges. De nemhogy nem sikerül, hanem a bűnbanda vezére, Massimo még el is rabolja. Pech! A nő kereken egy évet kap arra, hogy beleszeressen a férfiba. Fogva tartása alatt pedig szépen kialakul a Stockholm-szindróma, azaz kezd tényleg beleszeretni a bandavezérbe.

365 nap
A kapcsolat legelején tomboló tüzet visszahozhatja a 365 nap trilógiája / Kép forrása: LightFieldStudios / Getty Images

365 nap: Ma

A trilógia második részére 2022 áprilisáig kellett várni. Ebben a részben az előzőekben megismert Laura és Massimo erotikától fűtött jelenetei folytadónak és újabb kihívásokkal kell szembenézniük. A már házaspárként élő szereplők életét színesíti a megcsalás, a szerelmi háromszög és a maffia sem tétlenkedik.

365 nap: Egy újabb nap

Ritkán fordul elő, hogy egy alkotásnak egy évben több része is megjelentjen. A trilógia ilyen. Az áprilisi 2. rész után alig telt el idő és augusztusban már meg is jelent a 3. rész. Ez a rész sem szűkölködik a szexjelentekben. Laura és Massimo kapcsolata egyre bonyolultabbá válik, de ez nem is csoda, mert mindig van valami nehezítő tényező. Vagy inkább valaki.

Nem tisztünk, hogy kritikát fogalmazzunk meg az alkotásról. Azt mindenki megteheti, miután megnézte a trilógiát. Annyi azonban biztos, hogy aki az erotikára, érzelmekre és szexre nem kíváncsi, annak nem lesz jó választás a 365 nap egyik része sem.

Nyitókép forrása: Riska / Getty Images