Barion Pixel 10 érdekesség, amit még tuti nem hallottál a Dallas-ról – A Ewing-ház titkainak nyomában – Oldal 4 – Coloré

10 érdekesség, amit még tuti nem hallottál a Dallas-ról – A Ewing-ház titkainak nyomában

2024. 04. 18.

A Dallas egy időben minden magyar ember tévéjén ott volt, hiszen a kilencvenes évek Magyarországáról rendkívüli izgalmat jelentett egy amerikai család, a Ewingok élete. Utánajártunk annak, hogy mi az, amit nem tudhattunk, amikor népszerű volt itthon a sorozat.

8. Shakespeare nyomában

A sorozat egy pontján, Pamela autóbalesetben az életét veszti, de a producerek őt is visszahozták volna a sorozatba, akárcsak Bobby-t. A Pamelát megformáló Victoria Principal azonban nem volt hajlandó a visszatérésre, még annak az árán sem, hogy hatalmas fizetéssel kecsegtették. Mit mondta, Bobby és Pamela a Dallas Rómeó és Júliája voltak, és olyan Shakespeare-i méretekkel bíró tragikus szerelmi történet volt az övék, hogy tiszteletben akarta tartani.

9. Samantha nélkül soha!

A sorozat hetedik événél a Samanthát megformáló Linda Gray-t kirúgták a sorozatból, mert nemcsak fizetésemelést kért, hanem azt is, hogy ő is rendezhessen epizódokat úgy, ahogyan Larry Hagman és Patrick Duffy. Ezt a producerek nem szerették volna, így kiírták, ám idővel kénytelenek voltak kompromisszumot kötni, mert Larry Hagman kijelentette, hogy ő is megy, hiszen Samantha nélkül Jockey sem létezik.

10. Jockey igazi családja

Amikor az Ellie-t megformáló Barbara Bel Geddes először kiszállt a sorozatból, Larry Hagman a saját édesanyját javasolta, hogy játssza az új Ellie-t. Ez végül nem történt meg, ám az egyik – nem vérszerinti – rokona mégis szerepelt benne. Ez nem volt más, mint Charlene Tilton, azaz Lucy, aki már a sorozat előtt ismerte Hagmant. A színésznő családi helyzete meglehetősen nehéz volt, ugyanis szülei válása után az édesanyja mentálisan összeomlott, ezért Hagman lett a szőkeség pótpapája.

Forrás: ITT, ITT és ITT.

Nyitókép forrása: Getty Images