Oszvald Marika: Karácsonykor nincs cigánykerekezés

Sztárok karácsonya c. sorozatunkban hazai színészeket, énekeseket, séfeket és más hírességeket faggattunk arról, hogyan készülnek és hangolódnak az ünnepekre. Mai, második interjúnkban Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes avat be a családi titkokba, mesél a vonaton és szállodában töltött Szentestékről, s szót ejt arról is, szerinte mikor és hol van helye a cigánykerekezésnek.

Általában hogy zajlik a karácsony a családban?

Nálunk szép, belsőséges összejövetelek szoktak ilyenkor lenni, mindig a szeretet teremti meg az ünnep hangulatát: együtt feldíszítjük a fát, égnek a csillagszórók, várjuk a Jézuskát, imádkozunk, megajándékozzuk egymást.

Oszvald Marika
Egy régi-régi karácsony / Kép forrása: Oszvald Marika

A pályám során persze nem egyszer fordult elő, hogy munkával telt a karácsonykor. Volt olyan, hogy 25-én Németországban kellett fellépnem, ezért korábban, 24-én délután ünnepeltünk; este tízkor pedig már vonaton ültem, hogy időben odaérjek az előadás előtti próbára. Máskor autóval mentünk, a karácsonyfával a kocsi tetején, a mikrohullámú és a töltött káposzta a csomagtartóban, hogy mindenünk meglegyen Szenteste, a hotelszobában is.

Idén milyen lesz az ünnep?

Most szerencsém van, mert más előadás lesz műsoron, így karácsonykor nem játszom. A járvány miatt most szűk körben ünneplünk, csak hatan leszünk Szenteste, a család többi tagja pedig 25-én és 26-án jön, természetesen tesztelve.

Fontosak a személyre szabott ajándékok?

Mindenki azt mondja, nem számít, hogy milyen ajándékot kap. Nem az számít, persze, de azért nagyon jó, ha az embernek sikerül eltalálnia, amire a másik vágyik, aminek örül. Én is mindig erre koncentrálok.

Mi az elmaradhatatlan karácsonyi menü?

A rántott hal majonézes krumplival és a bejgli. Amíg apukám élt, ő sütötte a halat, a család többi tagja szokta hozni a halászlét, de alapjában véve együtt készülünk.

Oszvald Marika
Kép forrása: Oszvald Marika

Mi lesz a szilveszteri program?

Fellépéseim lesznek, megyek egyik helyről a másikra.

Muszáj rákérdeznem: ilyenkor cigánykerekezik? Hiszen mindenki tudja, hogy ez a védjegye…

Persze! Karácsonykor viszont soha, akkor más az ember lelki világa, olyankor nem hülyéskedünk.

Ha lehetne három kívánsága 2022-re, mit kívánna? 

Egészséget, békességet, a harmadik pedig titok.

Sztárok karácsonya c. sorozatunkban még Dancs Annamarival, Kamarás Ivánnal, Köllő Babett-tel, Keresztes Ildikóval, Lékai-Kiss Ramónával, Rácz Jenővel, Ördög Nórával, Fördős Zével, Csonka Andrással és Kamarás Norbival beszélgetünk.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A 3 legbájosabb csillagjegy az asztrológusok szerint