Barion Pixel Interjú Vastag Tamással: „Nehéz fenntartani az emberek figyelmét” – Coloré

Interjú Vastag Tamással: „Nehéz fenntartani az emberek figyelmét”

2021. 03. 04.

Az X-Faktorban ismerte meg az ország Vastag Tamást, és bár azóta 10 év eltelt, a zenészként, színészként ismert kétgyermekes apuka még mindig képes megújulni.

vastag tamás

Közel egy évig nem hallott tőled új zenéket a közönség. Nem lehetett egyszerű ismét beleülni a zenei mókuskerékbe. Ha egy énekes egy kicsit eltűnik a köztudatból, mi a legnehezebb a visszatérésben?

Valóban, egy év kényszerpihenő után ismét alkotói tevékenységbe kezdtem, és megérkezett új dalom és klipem, Harangok címmel. Az utóbbi időben főként nagyszínházi produkciókban játszottam, és nem a zenéimmel kommunikáltam a közönség felé. Talán az a legnehezebb a visszatérésben, hogy elég emberhez eljussanak az új gondolatok, sok energiánk van az új szerzeményben, és szeretnék minél több embernek megmutatni magamat.

Színészként teljesen más szerepelni, mint ahogyan zenészként tudod megmutatni magadat. Melyikkel megy jobban az önkifejezés?

Egyértelműen a zenében, hiszen a színházban mindig valaki más bőrébe bújok. Ez egyben könnyebbség és nehézség is. Magunkat alakítani talán a legnehezebb.

Mi volt a legnagyobb szakmai sikered?

Legnagyobb szakmai sikernek még mindig a Frank Sinatra életéről szóló színdarab eljátszását tartom. Közel százszor bújtam a bőrébe és mindig imádtam.

vastag tamás
Kép forrása: Vastag Tamás PR

Őt tekinted példaképednek? Vagy valaki egészen mást?

Az édesapám a példaképem. Mindig tökéletesen tudta az arányt a család és a munka között.

Ha rólad készülne egy film, ki alakítana téged?

A válasz egyszerű: James McAvoy.

Kerülöd a bulvárt, de mégsem tűntél el az X-Faktor óta a sűllyesztőben. Előadóként mi a legjobb mód arra, hogy kitűnj mások közül?

A kitűnésben az a legnehezebb, hogy manapság az emberek pár évre választanak mindent: autót, mosógépet és zenét is, amit szeretnek. Mindig az újdonság varázsa kell nekik. Így talán lehetetlen fenntartani a folyamatos figyelmet, de azért törekszünk rá.

Térjünk egy kicsit vissza az új szerzeményedhez. Jól tudom, hogy ez egy önéletrajzi ihletésű szerzemény? Mi volt ez a gyötrődés, amit dalba öntöttél?  

A klip története szerint a főszereplő kisfiú nem veszi el a királylányt, csak mosollyal palástolja, hogy vendég azon a nászon, ahol nem ő a királyfi. Nincs felekirályság és a sárkány az önmagában lángot lehelő kisajátítási vágy. A fő üzenet az egó feladásával vívott gyötrődés, önkínzás, aminek a végén nem szól más, csak a Harangok.

Hárman vagyunk szerzői a dalnak Patocska Olivérrel és Barabás Dáviddal., azt hogy melyikünk melyik részét élte át a dalnak az maradjon a költői homályban.

A klipben két kisfiad is szerepel, bár nem szereted a családodat megmutatni a médiában. Jó döntés volt a srácokat felkérni a szerepre?

A klipnek nagyon jót tett, hogy a Samu és Peti benne vannak. Nagyon erős és szép képek születtek és büszke vagyok a fiúkra. Samu fiam alakítja a fiatalkori énemet, egyértelmű döntés volt, hiszen ő hasonlít rám a legjobban.

Nem vagy a social mediában annyira aktív. Mi a véleményed a teljesen közösségi oldal fókuszú világról?

A közösségi oldalakat mindig borzasztóan kirakat világnak éreztem, mosolygunk a képen, lebiggyedt szájjal posztoljuk. Ebben megvan az irónia. Várjuk a likokat, hogy ingerelje az egónkat. Viszont kétségtelen, hogy ma a hírközlés legfontosabb fórumai. A tartalomfogyásztás teljes színtere. Így aki nem vesz részt benne, az lemaradt.

Ha megnéznéd Tomi új klipjét, itt találod:

Borítókép forrása: Vastag Tamás PR