Rozs Franciska cikkei

Emily Blunt játssza az atombomba feltalálójának feleségét egy új filmben

Rozs Franciska - 2021.10.22

A J. Robert Oppenheimer életéről készült film várhatóan 2023 júliusában kerül a mozikba, amelyben a színésznő Cilian Murphy oldalán lesz látható.

5 tipp a higiénikus hónaljért: hogyan előzzük meg a hónaljtáji sárga foltokat?

Rozs Franciska - 2021.10.19

Noha a verejtékezés szervezetünk természetes méregtelenítő folyamata, gyakran szembesülünk azzal, hogy az izzadtság kellemetlen foltokat hagy a ruhán. A verejtékpacák eltűntetése nem egyszerű feladat, ezért jobb, ha néhány egyszerű praktikával inkább a megelőzésre koncentrálunk!

Űrben, vízen, levegőben: Richard Branson luxusútjai a világ körül

Rozs Franciska - 2021.10.18

Sir Richard Branson neve leginkább a Virgin Atlantic légitársaság kapcsán lehet ismerős, júliusban pedig attól volt hangos a sajtó, hogy az üzletember az űrturizmusban is megvetné a lábát. Aki eddig azt hitte ennél nincs feljebb, az tévedett: Branson most luxushajóival az óceán meghódítására készül.

Cuppogás, suttogás és kamerasimogatás: mik azok az ASMR videók?

Rozs Franciska - 2021.10.17

A tavalyi év mindannyiunk számára megannyi nehézséggel szolgált, így nem csoda, hogy a Google trendkutatása kimutatta: a nyugtató hatású tartalmak fogyasztása rohamosan megnőtt 2020-ban. Az ASMR videók az infotainment – azaz információnyújtás és szórakoztatás ötvözetének – egyik új ágát képezik, többmillió megtekintéssel pedig hamar az élre törtek a koronavírus-járvány alatt.

Korán kelő pacsirta vagy éjjeli bagoly? – Kronotípusok a madarakon túl

Rozs Franciska - 2021.10.14

Noha a tudomány már évtizedek óta alapvetően kétféle kronotípust – a pacsirtát és a baglyot – különböztet meg, egy 2019-es belga kutatás további két változattal egészíti ki a sort: a sziesztázóval, valamint a délután aktív típussal. Mit árul el rólunk cirkadián ritmusunk, és vajon alkothat-e egy párt egy pacsirta és egy bagoly?

Rozs Franciska további cikkei