Rozs Franciska cikkei

„A lényeg, hogy senki számára ne legyen kérdés, mit keresek a színpadon”

Rozs Franciska - 2021.12.01

Rujder Vivien még csak 27 éves, de már olyan szerepeket tudhat a háta mögött, mint az Átjáróház című film Ágnese vagy a Tóth János sorozat Szilvije. Filmes szerepei mellett a Katona József Színház társulatát erősíti. Ugyan előfordul, hogy a szerepek „felpróbálása” közben néha elveszti önmagát, ám szoros családi kötelékei megóvják a kilengésektől. A színésznővel a karanténról, mentális egészségről, színházról és a színpadon megvalósuló csodáról beszélgettük.

Olaszos temperamentum és vasakarat – Mit tudunk a nyilasokról?

Rozs Franciska - 2021.11.23

A november 23-tól december 21-ig tartó időszakban ünneplik születésnapjukat a nyilas csillagjegy szülöttei. Mi jellemzi a tűzjegyű zodiákust, és vajon hogyan aknázhatja ki pozitív tulajdonságait?

A Tokaji borvidék történelmi ékszeresdoboza: Mád

Rozs Franciska - 2021.11.10

Bár az általános iskolában azt tanultuk, hogy a tokaji borrégió egyetlen borvidékből áll, ez valójában 27 települést foglal magába. Ennek egyik gyöngyszeme az időszámításunk előtt 400-ban már létező Mád.

Tündérmese, bulimia, válás – Lady Diana Spencer 21. századi emlékezete

Rozs Franciska - 2021.11.10

November 11-én, azaz ma érkezik a mozikba a Spencer című dráma a Twilight filmekből ismert Kristen Stewart főszereplésével. A Lady Dianáról szóló alkotás azt a néhány napot veszi górcső alá, amikor az 1995-ös karácsony alkalmával a szívek hercegnéje eldönti: elhagyja gyermekeinek apját, a brit trón várományosát, Károly herceget. A film apropóján nézzük Diana életének legfontosabb mozzanatait, gyermekkorától kezdve egészen tragikus körülmények között lelt haláláig.

Katalin hercegné kedvenc frizurái: egyszerűek, de nagyszerűek

Rozs Franciska - 2021.11.08

A brit trónörökös Vilmos herceg felesége, Katalin az időtlen elegancia jelképe a szigetországban, így nem csoda, hogy az egész világ árgus szemekkel figyeli öltözködését, kedvelt márkáit, signature sminkjét vagy épp jellegzetes frizuráit.

Rozs Franciska további cikkei