Rozs Franciska cikkei

Trópusi növények odahaza – 4+1 fénytűrő növény, amikkel dzsungellé varázsolhatod otthonod

Rozs Franciska - 2022.06.26

A trópusi növények a fényes lakások jolly jokerei. A (legtöbbször) zöld növények segítségével karibi életérzést varázsolhatunk az otthonunkba, amelyek akkor is biztosítják a könnyed, nyári hangulatot, ha már épp hazatértünk a nyaralásból. Lássuk, melyek ezek, s mit érdemes tudni a gondozásukról!

40 éves Vilmos herceg: „Nem fekszem éberen éjszakánként, várva, hogy király legyek”

Rozs Franciska - 2022.06.21

Elkötelezett állatvédő, humanitárius tevékenysége talán még édesanyja, Diana walesi hercegné tevékenységét is felülmúlja. Csaknem húsz éve ismeri párját, a divatikonná avanzsált Katalin hercegnét, családcentrikussága pedig nemcsak a vele készült interjúkban, hanem a való életben is megmutatkozik. A mai napon tölti be 40. életévét Vilmos, Cambridge hercege, aki második a brit utódlási sorrendben.

55 éves Nicole Kidman, aki kilépett Tom Cruise árnyékából, s főnixként landolt a filmvásznon

Rozs Franciska - 2022.06.20

Vörös démon, porcelánbaba, botox-szökevény – Nicole Kidmant sokféle módon jellemezték már negyed évszázados pályafutása alatt, egy dologban viszont mindenki egyetért: az ausztrál színésznő végtelenül tehetséges. Kidman a mai napon ünnepli 55. születésnapját, ennek örömére lássuk legemlékezetesebb alakításait.

Gottschall Eszter: „Ha az ember görcsösen a tökéletességre törekszik, könnyen elsiklik mellette az élet”

Rozs Franciska - 2022.06.20

Gottschall Eszter egy Hawaiion tett utazás alkalmával ismerkedett meg a jógával, ami végül egy magánéleti válság miatt vált a mindennapjai részévé. 2016-ban indította el a Jóga Életmód nevű YouTube-csatornáját, amely mára csaknem negyvenkétezer feliratkozót számlál. A jelenleg Floridában lakó Eszterrel a nemzetközi jóga nap kapcsán kulturális különbségekről, a következetes jógagyakorlásról, s a tartalomgyártók felelősségéről beszélgettünk.

A besúgó: erős társadalomkritikával él Szentgyörgyi Bálint első sorozata

Rozs Franciska - 2022.06.19

Napjaink rendszerkritikájaként is érvényes lehet a Mátyássy Áron, Miklauzic Bence és Szentgyörgyi Bálint rendezésében készült A besúgó című sorozat, amely két hónapja debütált az HBO Maxon, s azóta is a nézettségi listák előkelő helyén áll.

Rozs Franciska további cikkei