Variációk borhűtőre

Egy nehéz nap után jólesik egy pohár borral a kezünkben hátradőlni. A bor ugyan valamelyest képest alkalmazkodni környezetéhez, de ha sokáig szeretnénk tárolni és a legjobb minőségben megtartani, érdemes beruházni egy borhűtőre. Ezáltal nem csak gyönyörködhetünk a gyűjteményünkben, hanem egy hirtelen vendégség esetén is el tudjuk kápráztatni a látogatókat.

A különböző borok más és más hőmérsékleten hozzák ki magukból a legjobbat. A közepes és testes vörösborok 17-18 fokon már nagyon kellemesek, ám az ilyesfajta nedűk többsége 6-12 fokon őrzi meg igazán az ízét.

Bár vannak esztétikus tárolók, amik a hűtőszekrénybe rakhatóak, ezzel a módszerrel 1-2 fokon tarthatjuk a bort. Ez ugyan megvédi attól, hogy esetlegesen megromoljon, mégsem a legideálisabb, hogy ha a bort a legjobb minőségben szeretnénk élvezni.

borhűtő_hűtő_palack
Fotó: Shutterstock/Puzzlepix

Ha külön borhűtőre ruházunk be, és van elég helyünk a konyhában, gond nélkül tehetjük a beépített konyhaszekrény részévé a tárolót úgy, hogy beleolvadjon a bútorba.

borhűtő_hűtő_konyha
Fotó: Shutterstock/Puzzlepix

Nagyobb konyha, vagy étkező esetén akár a tálalószekrényben is elrejthető a borhűtő, ami világítással együtt kifejezetten díszíti a teret.

konyha_bor_hűtő
Fotó: Shutterstock/Puzzlepix

Akár a nappaliba is beszerezhetünk egy szép darabot, különösen akkor, ha büszkén mutogatnánk gyűjteményünket. Noha a parafa-dugós borokat fektetve javasolják tárolni, ezek a hűtők a megfelelő páratartalmat is képesek biztosítani az üvegeknek, így állítva is tarthatjuk őket.

nappali_bor_hűtő
Fotó: Shutterstock/Puzzlepix

Aki a természetesség híve, faburkolatú hűtőt is beszerezhet, vagy akár hozzáépítheti egy már meglévő komódhoz.

bor_hűtő_komód
Fotó: Shutterstock/Puzzlepix

Leginkább éttermekben használatos a csapra verhető borhűtő. Ez a típus megfelelő hőmérsékleten tartja a bort és gombnyomásra már a poharunkba is csurran a vörös nedű.

bor_hűtő_csapoló
Fotó: Shutterstock/Puzzlepix

,,Bio borhűtővel” az rendelkezik, akiknek pincéje van. Számukra a határ a csillagos ég, hiszen számtalan lehetőségük nyílik arra, hogy bort tartsanak benne. Választhatnak beépített, falba süllyesztett, álló- és fekvő polcok közül is. Nagyobb hely esetén akár hordó is kerülhet ide, amiből egyenesen a pohárba lehet csapolni a nektárt.

bor_pince_borospince
Fotó: Shutterstock/Puzzlepix
Nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!