Barion Pixel Térelválasztó üvegfalak taszítják le a trónról az amerikai konyhás tereket? – Coloré

Térelválasztó üvegfalak taszítják le a trónról az amerikai konyhás tereket?

2021. 09. 22.

Minden egyeduralom véget ér egyszer. Most éppen az amerikai konyhás nappalik búcsúznak a tróntól, és adják át helyüket a térelválasztó üvegfalaknak, melyek rendelkeznek mindazzal a jó tulajdonsággal, amivel az egybenyitott terek – sőt, többel is!

Amiért imádjuk a térelválasztó üvegfalat

Az üvegtégla falak vagy az üveg térelválasztó falak mintegy friss fuvallat lengik be otthonunkat, és végre kicsit felrázzák, megmozgatják az unalomig ismételt egybenyitott tereket – mindezt úgy, hogy közben mégis nyitott és szellős marad otthonunk. Köszönhetően a víztiszta üvegnek, mely akadály nélkül engedi át a fényt szobáról szobára, és hagyja szabadon az utat tekintetünk számára, hogy a leves kavargatása közben is ráláthassunk gyerekeink nappaliban dúló hancúrozására. Így egy üvegfallal határolt konyhával csak nyerhetünk: hiszen az ajtaját becsukva a béke szigetévé válik számunkra, és többé nem fogja otthonunkat sem beteríteni a vasárnapi ebéd illata. Kimondottan hasznos elemévé válhat a kisebb garzonlakásoknak, miniházaknak, ahol akár a hálószobából is meghitt kuckót varázsolhatunk általa úgy, hogy közben mégis tágas marad otthonunk.

Lakberendezes Terelvalasztas Uvegfal 1
Fotó: Instagram/@studiostacked

Tudjunk meg róla egyet s mást

Abban az otthonban, ahol gyerekek is élnek, mindig akad egy labda vagy fakocka, amivel remekül lehet üveget betörni. Éppen ezért a sima üveg helyett válasszunk inkább edzett üveget, amely ütés hatására apró darabokra esik szét, az élek tompábbak, így nem okoznak sérülést. Ezenkívül ma már akár hang- és hőszigetelt üvegekkel is fokozhatjuk komfortérzetünket.

Lakberendezes Terelvalasztas Uvegfal 4
Fotó: Instagram/@lime_lace

Hozzánk milyen stílus áll közel?

A nagy, táblás üvegfelületeket hagyjuk meg az irodáknak, mi pedig dobjuk fel otthonunkat például egy loft hangulatú, osztott fémkeretes darabbal. A nyílási módjának csak a képzeletünk szab határt: lehet hagyományos egyajtós, esetleg drámai dupla szárnyú, vagy tolóajtóval felszerelt falunk. Azonban ha romantikusabb lelkületűek vagyunk, akkor a fehér fa keretes megoldást imádni fogjuk, amit akár antikolhatunk is. Egy, a padlótól a plafonig nyúló fal minden szempárt magának követel, míg a parapet magasságban kezdődő beltéri üvegablak meghitt hangulatot áraszt.

Lakberendezes Terelvalasztas Uvegfal 3
Fotó: Instagram/@thehomepageuk

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix