Öltöztesd őszi díszbe bejárati ajtódat!

2021. 09. 10.

Az otthonunk már az ajtónk előtt elkezdődik – az ősz pedig a lehető legjobb évszak arra, hogy meleg színeivel, jellegzetes tárgyaival megtöltsük, és barátságossá varázsoljuk bejárati ajtónkat és környékét.

Helló, lábtörlő!

Máris egy szívből jövő üzenettel köszönhetjük a hozzánk érkezőket, ha egy kedves, feliratos lábtörlőt dobunk az ajtónk elé. Az egyszerűség kedvéért válasszunk egy minden évszakban aktuális felirattal ellátott, de mindenképp kókuszrostból készült darabot.

Lakberendezes Osz Bejarati Ajto Dekoracio 1
Forrás: instagram/@everyday__rae

Szőnyeget kintre? Igen!

A bejárati ajtó elé leterített szőnyeg olyan, mintha egy plusz szobával toldanánk meg otthonunkat. Összeköti a külteret a beltérrel, és ettől már a bejáratunk is melegséget és otthonosságot fog sugározni magából. „Micsoda elvetemült ötlet szőnyeget rakni a bejárati ajtóba…” – gondolhatjuk abból kiindulva, hogy az első őszi eső után máris dobhatjuk a mosógépbe sártengerré változott szőnyegünket. De nem a 100 százalék polipropilénből készült, kimondottan kültérre szánt szőnyegeket, melyeket egy pillanat alatt tisztává varázsolhatunk.

Lakberendezes Osz Bejarati Ajto Dekoracio 2
Forrás: instagram/@macleodhomes_

Virágzó dekoráció

Megannyi növény és virág éppen a csípős őszi időben van elemében, és bontogatja szirmait a legnagyobb örömmel. Az első számú befutó a különböző színekben díszelgő krizantém, de ott van a bájos, apró lila virágú erika virág, vagy a különleges megjelenésű díszkáposzta. Válogassunk össze néhány színben harmonizáló darabot, és pakolgassuk őket egymás mellé, vagy az összeültetésükkel akár egy virágkompozíciót is alkothatunk.

Ami nem hiányozhat: a tökök!

Kicsi, nagy, girbegurba és kerek, fehér, szürkészöld, és a sárga megannyi árnyalata jellemzi az ősz hírnökeit. És nemcsak a kimondottan dekorációs célra használt dísztökök jöhetnek szóba, hanem az egyébként étkezésre szánt téli tököket is nyugodtan odaültethetjük az ajtónk elé. És ugyan minél több van belőlük, annál jobb, de akár három darab is elég lehet a hívogató megjelenéshez – csak az lényeg, hogy színben harmonizáljanak, és különböző méretűek legyenek.

Lakberendezes Osz Bejarati Ajto Dekoracio 4
Forrás: instagram/@thevintagebreadbox

Kopogtató az ajtóra

A bejárati ajtóra biggyesztett őszi koszorú akkor fog igazán életre kelni, ha színe kontrasztban áll az ajtó árnyalatával. A friss növényekből, termésekből és bogyókból készült koszorúknak nincs párja, de ha valamivel tartósabb megoldást szeretnénk, válasszunk egy száraz virágokból összeállított ajtódíszt.

Lakberendezes Osz Bejarati Ajto Dekoracio 5
Forrás: instagram/@botanologica

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix